Associate PwC vertelt

0
Leestijd: 2 minuten

Anneloes van Golstein Brouwers is associate bij PwC en heeft een MSc Financial Management behaald. In dit interview vertelt ze meer over werken bij PwC.

Je hebt vorig jaar een bestuursfunctie gedaan bij de FSA. Kan je daar wat meer over vertellen? 
Vorig jaar was ik de secretaris van het FSA bestuur en droeg ik onder andere de verantwoordelijkheden over het opstellen en uitdragen van het interne beleid, de website en het ICT gedeelte bij de FSA. Daarnaast was ik coördinator van het FSA Research Project, Access Accountancy en Traders Trophy. Ik heb tijdens dit jaar ontzettend veel geleerd, gave projecten georganiseerd en mooie momenten beleefd zoals het recruiten van alle actieve leden van de FSA, het ontmoeten van Jan Peter Balkenende bij het Congres en het interviewen van één van de meest invloedrijke personen in de shipping industry voor het Research Project in Singapore.

Hoe heeft de ervaring bij de FSA bijgedragen aan de start van je carrière?
Tijdens een bestuursjaar werk je nauw samen in een team met je andere bestuursgenoten, je leert om verantwoordelijkheid te nemen en om je commissieleden aan te sturen. Hierdoor leer je hoe je effectief kunt communiceren en je leert hoe je jezelf positioneert in een team. Nu ik bij PwC werk, profiteer ik iedere dag van de ervaringen bij de FSA. Het nauw samenwerken met mijn bestuursgenoten en commissies helpt me om binnen PwC in audit teams te werken en om duidelijk te communiceren naar de klanten toe.

Hoe was de omschakeling van studie naar een full-time baan?
Nou, het mooie is dat ik vier dagen werk en iedere vrijdag studeer aan de VU voor mijn RA opleiding. Ik voel me dus ook nog een beetje student! Een full-time baan is in het begin wel even wennen, vooral omdat vroeg opstaan niet mijn sterkste punt is, maar omdat ik heel veel leer vliegen de dagen voorbij.

Lees de rest van het verhaal hier.

Deel dit bericht

Comments are closed.