De onnodig ingewikkelde testmachine Nedap

0
Leestijd: 2 minuten

Roxie Muller – Productontwikkelaar
Als productontwikkelaar bij Nedap Livestock Management ontwikkel ik het fysieke aspect van producten; alles behalve software en hardware. Ik werk nu twee jaar bij Nedap. Daarvoor studeerde ik industrieel ontwerp en werktuigbouwkunde. Ik had al gehoord dat Nedap een hip technologie bedrijf was. Toch ben ik hier gewoon via een advertentie in de krant terecht gekomen! Lekker old skool dus. Maar de vrije en ondernemende mentaliteit hier sprak me erg aan. Het klikte en ik kon aan de slag als productontwikkelaar. Tijdens en naast mijn baan werk ik het liefst met m’n handen: in m’n vrije tijd doe ik dat door meubels te maken, bij Nedap door snel iets in elkaar te knutselen om te kijken of het werkt.

Uiteindelijk viel het mee en heb ik maar één à twee dagen in mijn schuur hoeven doorbrengen. Toen was ‘ie af: de ingewikkelde testmachine. Of nee: de onnodig ingewikkelde testmachine. Alleen voor intern gebruik. En onnodig ingewikkeld omdat af en toe bij ons Nedappers toch onze nerdy kant naar boven komt. Dan willen we uittesten hoever we kunnen gaan met het gebruik van bepaalde technieken. Blijkbaar dus zover dat daar een goed bruikbare, maar vreselijk ingewikkelde machine uit voortkomt die nu een vaste plek heeft tussen onze testmiddelen.

Dierlijke productomgeving
We wilden bij Nedap Livestock Management weten of de prestaties van de sensoren die we gebruiken in ons product beïnvloedt worden door draaiingen of schommelingen. Daarnaast wilden we verschillende sensoren met elkaar vergelijken. De sensoren gaan namelijk om de poot of hals van koeien en daar hebben ze het soms zwaar te verduren. Want we kunnen natuurlijk niet voorschrijven dat deze gebruikers er voorzichtig mee om moeten gaan! Daarom stellen we extreme eisen aan onze producten zodat we zeker weten dat ze goed en betrouwbaar presteren onder alle omstandigheden. Om dat te bereiken moeten we zo’n sensor natuurlijk uitvoerig testen. Als team gingen we sparren over het bouwen van een testmachine hiervoor. Dat liep een beetje uit de hand waardoor ik al snel in mijn schuurtje eindigde om allerlei wilde ideeën uit te werken.

Deel dit bericht

Comments are closed.