Hoe houd je Young Professionals bevlogen? – YSE

0
Leestijd: < 1 minuut

Young Professionals starten hun carrière op hoog niveau; er wordt veel van ze verwacht en zij verwachten ook veel van zichzelf. Vooral binnen traineeships worden ze uitgedaagd én krijgen ze tools om deze verwachtingen waar te maken. Helaas is er ondanks de handvatten die men krijgt toch sprake van burn-out onder de generatie Y.

Rennie Minzinga Zijlstra heeft afgelopen jaar tijdens haar stage bij YSE onderzoek gedaan naar de oorzaken van burn-out onder Young Professionals.

Uit het onderzoek onder ruim 100 Young Professionals bleek dat zij ruim twee keer vaker burn-out klachten ervaren in vergelijking tot de gemiddelde werkzame beroepsbevolking in Nederland. Het goede nieuws is dat bevlogenheid ruim vijf keer vaker wordt ervaren onder deze groep.

Voor YSE is dit een belangrijk thema. Zowel in peoplemanagement gesprekken, online surveys van 2DaysMood als trainingen wordt er met de YSE Young Professionals aandacht besteed aan het thema werkgeluk en het herkennen van je eigen grens. Maar wij delen onze ervaring en kennis ook graag: 

Deel dit bericht

Comments are closed.