Brauw je eigen loopbaan

0
Leestijd: 2 minuten

Solliciteren bij een advocatenkantoor blijft een missie die wel enige strategie en voorbereiding vereist. Bij advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek zoeken ze gericht naar nieuwe talenten. Coosje Knape vertelt over haar werkzaamheden als corporate recruiter en tips hoe je kunt solliciteren tussen de andere talenten bij De Brauw.

Voor het werven van studenten woon ik veel evenementen en borrels bij, waarvoor ik veel privétijd moet opofferen. Het werk als recruiter vergt dus veel tijd en energie. Je moet constant paraat staan om belangstelling te tonen en daarnaast ben je ook de vertegenwoordiger voor de organisatie. We maken onszelf zichtbaar bij studenten als zij aan het begin van hun studiefase zitten. De Brauw is redelijk populair onder de studenten, omdat wij de kennis van het recht combineren met de toepassing in de praktijk. Over het algemeen benaderen studenten ons door onze zichtbaarheid op evenementen, business courses, inhousedagen en borrels. Ondanks die bekendheid selecteren we alleen de studenten die ècht opvallen.

Zelfkennis is een must
Ik adviseer studenten om altijd in de eerste plaats zichzelf goed te leren kennen en niet zozeer te streven naar de ‘ideale’ kandidaat, zoals ik dat heb meegekregen uit mijn werkervaring. Dat is belangrijk als je zou willen solliciteren op een vacature als bij De Brauw. Cijfers en indrukwekkende CV’s geven niet altijd een complete persoonlijkheid weer. Uit een gesprek kun je veel meer halen, waaronder het karakter en de competenties. Daarnaast kun je goed aanvoelen of er sprake is van een wederzijdse klik bij een gesprek, want er bestaat geen vaste methode voor het voeren van een sollicitatiegesprek.

Hoe val je op?
CV en motivatie
Waar wij op letten bij het zoeken naar nieuwe talenten, is dat je ambieert om aan de top te werken. Affiniteit met de juridische sector heel erg belangrijk binnen dat aspect. We zien dus graag terug dat je een duidelijke ambitie hebt binnen de advocatuur en dat je op de hoogte bent van wat er speelt binnen dit werkterrein. Als kandidaten één of meerdere masters hebben afgerond, is dat een pluspunt. Verder zijn nevenactiviteiten binnen de juridische sector altijd welkom. Probeer juist om af te wijken en je CV en motivatie een persoonlijk tintje te geven. Een foto kan, maar zorg wel dat deze representatief is.

Eerste gesprek
Als de CV en motivatie bevallen, wordt er contact opgenomen voor een kennismakingsgesprek. Na het kennismakingsgesprek krijg je huiswerk mee: je mag een assessment maken waarin we niet alleen je juridische vaardigheden testen, maar ook je analytisch vermogen. Daarna gaan de kandidaten in gesprek met een partner. In het gesprek gaat het voornamelijk over de vaardigheden en kijk ik of je als persoon aansluit bij de rest van het team. Ik let op een open houding, authentieke antwoorden en of diegene de ‘ware ik’ laat zien. Ik gebruik daarom de STAR methode: een subtiele gesprekstechniek om het complete beeld van een persoon te achterhalen. De Forceer jezelf niet om iemand te zijn die je niet bent. Wees authentiek, wees jezelf, toon je oprechte interesse in het vak en durf naar de top te streven.

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Solliciteer dan snel via de site.

Bron: http://www.knappekoppenamsterdam.nl/ik-zoek-iemand-die-zichzelf-kent-en-is/

Deel dit bericht

Comments are closed.