Bij L’Oréal Nederland als controller

0
Leestijd: 3 minuten

Ik ben Nick Stellingwerf en momenteel 2 jaar werkzaam bij L’Oréal Nederland als controller. Hiervoor heb ik een Bachelor Business Economics en een Master International Financial Management in Groningen behaald. Ook ben ik tijdens mijn studie actief geweest bij verschillende verenigingen. Tijdens mijn Master was ik nog niet helemaal zeker wat betreft mijn vervolgstappen, dus besloot ik om stage te lopen bij L’Oréal om wat meer bekend te raken met de FMCG wereld en het vak controlling. Dit beviel van beide kanten uiteindelijk zo goed dat ik kort hierna aan de slag ben gegaan bij L’Oréal als Junior Business Controller.

1. Kun je beschrijven wat jouw functie inhoudt?

Ik ben momenteel commercieel controller binnen de Consumenten Producten Divisie van L’Oréal. Ik ben verantwoordelijk voor de klantgroepen food en e-commerce en challenge hierbij de commerciële teams uit op hun plannen en resultaten. Hiernaast is het erg belangrijk om plannen te maken om het bedrijf op een duurzame manier te laten groeien. Uiteindelijk moet mijn team advies geven aan het management om de juiste beslissingen te nemen die financiële impact hebben op het bedrijf. Naast deze rol ben ik ook verantwoordelijk voor het beheren van de operationele kosten van onze divisie, dit behelst vooral een stuk kostenbeheer en planning.

2. Wat spreekt je het meest aan jouw functie binnen L’Oréal?

L’Oréal is actief in een zeer snelle wereld waarin alles wat vandaag bekend is morgen alweer achterhaald kan zijn, dus je bent als controller continu bezig om risico analyses te maken en te kijken waar kansen zijn om te groeien. Hierbij schakel ik als commercieel controller veel met commercie waardoor ik ook erg betrokken ben bij de business. De combinatie van analyses maken en dit vertalen naar de business vind ik zelf erg interessant aan mijn huidige rol. Controller zijn in de FMCG is dan ook zeker niet saai, maar zeer afwisselend!

3. Hoeveel vrijheid heb je om je eigen beslissingen te nemen?

Het mooie aan L’Oréal is dat je al vrij vroeg in je carrière de verantwoordelijkheid krijgt waarbij je ook de vrijheid krijgt om de zaken op je eigen manier aan te pakken. Daarnaast is de cultuur binnen het bedrijf direct waardoor het geven van je eigen mening op prijs wordt gesteld. Het hebben van ideeën en initiatief nemen wordt dan ook op prijs gesteld.

4. Wat is het meest gave project waaraan je hebt gewerkt?

Een mooi project dat ik heb mogen doen voor L’Oréal was een financieel project die ik al binnen enkele maanden nadat ik was begonnen toegewezen kreeg. Dit was een project waarbij een nieuw financieel data systeem werd uitgerold in heel West-Europa en waarbij ik moest schakelen met zowel het hoofdkantoor als kantoren in andere West-Europese landen. Hiervoor werden er ook werksessies gehouden waarbij ik in onze L’Oréal kantoren in Stockholm, Brussel en Düsseldorf ben geweest. Na deze werksessies moest ik het systeem uitrollen binnen onze divisie in Nederland. Een erg leerzaam traject waarbij ook het internationale karakter van het project een mooie ervaring was!

5. Wat vind je lastig binnen jouw functie?

Zoals gezegd verandert de FMCG wereld continu en is het daardoor belangrijk om risico’s en kansen zo snel mogelijk te identificeren. Het is belangrijk dat dit tijdig gebeurt, waardoor er altijd een mate van druk op staat en er snel geschakeld moet worden. Dit maakt de functie aan de andere kant ook juist weer interessant, gezien het werk dynamisch blijft!

6. Welk advies geef je studenten die op zoek zijn naar een functie binnen finance?

Ik zou als advies willen meegeven om vooral ervaring op te doen naast het studeren, door middel van een stage en/of bestuurservaring. Door bijvoorbeeld stage te lopen binnen een bedrijf kom je er snel achter wat de functie precies inhoudt, dit is toch iets wat je op de universiteit niet snel mee krijgt. In een paar maanden kan je ervaren of controlling bijvoorbeeld interessant is en of je het zelf ook leuk vindt. Daarnaast doe je met bestuurservaring bij een studenten/studie vereniging de nodige skills op die je ook niet altijd op doet tijdens de studie. Ik heb dit zelf altijd als een toegevoegde waarde gezien!

Klinkt het jou ook leuk om aan de slag te gaan bij L’Oréal? Lees hier de blog over de functie Supply Chain Professional bij L’Oréal Nederland!

Deel dit bericht

Comments are closed.