Corporate Management Traineeship Rabobank

0
Leestijd: 2 minuten

Werken bij de Rabobank
“Ik ben in 2006 bij de Rabobank begonnen. Ik wilde bij een bank aan de slag omdat zij de spil zijn in onze economie. Omdat banken ambities van klanten mogelijk maken, veelal internationaal actief zijn en een goed carrièreperspectief bieden. Mijn keuze viel op de Rabobank, omdat ze een breed ingestoken traineeship hebben, waardoor je een uitgebreid beeld van de bank krijgt. Met mijn achtergrond als fiscaal jurist met beperkte economische achtergrond is dat prettig. Daarnaast heeft ook de maatschappelijke betrokkenheid een rol gespeeld bij mijn keuze voor de Rabobank; de bank is daarin een absolute koploper.”

Stimulerende omgeving
“Tijdens mijn Corporate Management Traineeship heb ik onder meer bij een lokale Rabobank acquisitie gedaan onder startende ondernemers en was ik bij Rabobank International betrokken bij de beursgang van een bedrijf. Deze uitersten gaven mij samen met de andere opdrachten een goed beeld van de mogelijkheden binnen de Rabobank. Het traineeship heeft mijn verwachtingen dan ook volledig waargemaakt. Je wordt goed begeleid en krijgt alle ruimte om verantwoordelijkheid te nemen. Dat werkt stimulerend. Vooral de focus op persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit vind ik goed; je leert je sterke en minder sterke punten kennen.”

Vruchten
“Na het traineeship heb ik ervoor gekozen om me vakinhoudelijk verder te ontwikkelen. Daarom ben ik gestart als kredietanalist bij Rabobank International. Daar heb ik voornamelijk kredietaanvragen voor multinationals geschreven. Het heeft mij een vakinhoudelijke basis gegeven, waarvan ik in mijn huidige functie nog dagelijks de vruchten pluk. Daarna heb ik een half jaar op de afdeling voor probleemkredieten van ACCBank in Ierland gewerkt, onderdeel van Rabobank Groep. Een mooie kans om internationale ervaring op te doen. Bij terugkomst in Nederland ben ik op zoek gegaan naar een functie met meer klantcontact om mijn commerciële vaardigheden verder te ontwikkelen. Ik ben nu relationship manager binnen Food & Agri, verantwoordelijk voor een aantal grote klanten in de zuivelindustrie. Daarnaast ondersteun ik de relationship managers van Rabobank International wereldwijd met informatie over ontwikkelingen in de zuivelsector, mogelijke kansen die daardoor ontstaan en bancaire producten die ze daarbij zouden kunnen inzetten. Het is een zeer boeiende baan met veel eigen verantwoordelijkheid en een internationaal werkveld, waarbij ik nog steeds op goede begeleiding van onder andere het Corporate Management Traineeship kan rekenen.”

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.