Dagmar bij Rijkswaterstaat – NWT

0
Leestijd: 2 minuten

Hoi allemaal! Ik ben Dagmar van Nieuwpoort en afgelopen april begonnen als trainee bij het Nationaal Watertraineeship. Als afgestudeerd bioloog met een passie voor water is dit DE ideale manier om kennis te maken met de watersector terwijl je belangrijke en interessante dingen leert over je eigen kwaliteiten, valkuilen en hoe dit toe te passen in een (project)team. Ik had het NWT nog onthouden van een Carrière Dag bij de Wageningen Universiteit en toen ik er klaar voor was om aan het werk te gaan heb ik hiervoor gesolliciteerd.

De verbinding en interactie tussen mens en natuur vind ik zeer interessant en mijn ideaal is dan ook dat deze samen kunnen bestaan. Niet alleen naast elkaar, maar vooral ook mét elkaar. Deze interactie, tussen mens en natuur, vind ook vooral plaats op het vlak van water. We hebben er een haat/liefde verhouding mee. Voeg daar de nodige onvoorspelbaarheid, dynamiek en stakeholders aan toe en je hebt een flinke uitdaging, iets waar ik wel van houd.

Tijdens mijn traineeship zal ik werken bij Rijkswaterstaat, Water Verkeer en Leefomgeving, op de afdeling Waterkwaliteit en Natuurbeheer. Ik zal als programmasecretaris aan het werk gaan bij een project (in oprichting) over de ecologie van de Grote Wateren. Daarnaast zal ik me inhoudelijk meer gaan richten op veerkracht in de Noordzee en eventuele verduurzaming van de visserij daar. Beide thema’s sluiten mooi aan bij mijn achtergrond als marien ecoloog en ben meer dan enthousiast dat ik me hiermee bezig ga houden. Rijkswaterstaat is nogal uitgebreid georganiseerd en moet daar het precieze reilen en zeilen nog van doorgronden. Maar ik voel me wel al meteen thuis binnen het team en de afdeling.

Wat ik zo leuk vind aan het NWT is de combinatie tussen werk en persoonlijke ontwikkeling. Daarbij is het ook echt heel fijn om 2 jaar lang op een vaste plek te kunnen werken terwijl je ook een netwerk opbouwt over de breedte van de hele sector. Allemaal verbonden door een passie voor water.

Dagmar is trainee van april 2018 tot april 2020.

Deel dit bericht

Comments are closed.