Als Strategie Consultant bij BCG

0
Leestijd: 2 minuten

In dit interview ondervragen we Quirine van Voorst over haar carrière als strategie consultant bij BCG. Het interview is verdeeld in drie artikelen. Dit is deel drie van het interview. Het tweede deel gaat over hoe het is om werken als een Gupta Strategist en het derde deel gaat over ondernemerschap.

Kun je ons een korte samenvatting geven van jouw achtergrond?

Ik heb Natuurwetenschap & Innovatiemanagement gestudeerd in Utrecht. Tijdens mijn studie ben ik op uitwisseling geweest naar Berkeley en heb ik stage gelopen bij Shell Global Solutions in Amsterdam en bij Philips Applied Technologies in Shanghai. Na m’n afstuderen ben ik bij The Boston Consulting Group gaan werken. Na een paar jaar werken bij BCG heb ik de studiebanken weer opgezocht en ben ik een MBA aan INSEAD gaan volgen in Frankrijk en Singapore. Terug van INSEAD wist ik dat ik in consulting wilde blijven, maar dat ik me wilde richten op een sector die me aanspreekt en die grote impact heeft op de maatschappij: de zorgsector. Zodoende ben ik bij Gupta Strategists aan de slag gegaan.

Na 2,5 jaar besloot je een MBA te volgen bij INSEAD. Hoe heeft deze MBA je geholpen jouw consultancy skills te ontwikkelen?

Op INSEAD heb ik veel geleerd, zowel van de professoren als van m’n medestudenten. Doordat je heel veel cases bespreekt en daarbij ook de praktijkervaringen van medestudenten hoort, kom je met veel problemen en mogelijke oplossingen in aanmerking. Zo helpen de cases besproken tijdens het vak Process Operations Management bijvoorbeeld bij het efficiënter maken van processen in ziekenhuizen.

Daarnaast heb ik ook op persoonlijk vlak veel geleerd. Aangezien je op INSEAD samen werkt met mensen met totaal andere achtergronden (zowel qua nationaliteit als qua werkervaring), kom je in allerlei onverwachte situaties terecht. Zo zat ik in een team met een Taiwanese programma manager, een Colombiaanse sales manager, een Israëlische IT-er en een Britse I-Banker. Aan zo’n team moet je bijvoorbeeld op een heel andere manier feedback geven dan ik in Nederland gewend was. Je leert daardoor verschillende stijlen van mensen beter te herkennen en daarop in te spelen.

Deel dit bericht

Comments are closed.