De eerste indruk

0
Leestijd: < 1 minuut

Heb jij er wel eens over nagedacht hoe snel je een mening over iemand vormt? Over de eerste indruk zijn al boeken vol geschreven en mensen proberen niet meteen te oordelen maar onbewust heb je binnen tien seconden al een eerste mening over iemand gevormd en dan is het best lastig om daar overheen te stappen. De eerste indruk wordt door een aantal factoren bepaald :

  1. De kleding die je draagt. Zorg dus dat deze piekfijn in orde is en dat je geen pak met een gekke kleur, sportsokkef  n of mantelpakje met een grote vlek draagt.
  2. De handdruk die je geeft. Geef meteen een ferme, stevige hand. Als je een klam en slap handje krijgt aangereikt geeft je dat niet echt het gevoel oog in oog te staan met de gewenste winnaar.
  3. Je oogopslag. Zorg ervoor dat je degene recht in de ogen kijkt als je hem of haar een hand geeft. Dus niet naar de grond kijken als je de interviewer een hand geeft. Bedenk je dat ogen ook kunnen lachen en stralen.
  4. Je totale voorkomen. Zorg ervoor dat je er netjes en verzorgd uitziet. Dit zit dus deels in je kleding maar zorg er daarnaast ook voor dat je haar netjes zit, je nagels geknipt zijn, niet te weinig deo, niet te veel parfum etc.

De eerste indruk is dus goud waard en niet al te moeilijk om deze goed te laten zijn als je aan bovenstaande tips houdt!

Lees hier ook andere kleding tips!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.