De eerste zes maanden van Manon als Finexter

0
Leestijd: 2 minuten
Hoe is dat eigenlijk, werken bij een bedrijf zonder bazen? Manon Oostrum, net een half jaar consultant bij Finext, is enthousiast. We vragen Manon waarom het haar zo goed bevalt.

Het is een verademing om bij Finext te werken. Je krijgt hier zoveel vertrouwen; je mag het zelf uit gaan zoeken, zonder dat je het gevoel krijgt dat je gecontroleerd wordt of dat je dingen niet mag. Hier is de instelling ‘ok, dan maak je een fout, daar leer je van’. Daardoor kan ik mijn eigen grenzen verleggen en uit mijn comfort zone stappen; wat gaat wel goed en wat misschien ook niet? Door die instelling heb ik me zelfs nu al aangemeld als ‘trekker’ van het team; normaal gesproken zou ik dat niet meteen doen. We hebben zo’n leuk team, dat ik altijd vragen kan stellen en ik eerlijk feedback krijg.

“Natuurlijk moet er ook afgewogen worden wat goed is voor het team, maar ik kan zelf sturen in welke richting ik me wil ontwikkelen.”

Ook inhoudelijk uitdagend
Of het ook inhoudelijk interessant is? Absoluut. Er komen veel verschillende financiële opdrachten voorbij, waarbij er aan mij gevraagd wordt of ik het interessant vind. Natuurlijk moet er ook afgewogen worden wat goed is voor het team, maar ik kan zelf sturen in welke richting ik me wil ontwikkelen. Ook is elk project maar voor een bepaalde periode, waardoor je eerder geneigd bent om iets te kiezen wat je normaal niet zou doen. Daardoor krijg je ook weer verrassende onderwerpen te zien. The sky is the limit.

Tegengekomen op YouTube
Eigenlijk ben ik totaal onverwacht Finext tegengekomen; ik zag op YouTube een filmpje van de Tegenlicht-uitzending over Finext. Ik had een baan waar ik wel tevreden mee was, maar merkte dat de hiërarchische organisatiestructuur niet helemaal bij mij paste. Na het zien van het filmpje ben ik verder gaan Googelen op Finext, en dacht: ‘daar wil ik werken’. Dat was in november, maar ik wilde eerst de jaarafsluiting afmaken bij mijn oude werkgever. In februari vond ik het tijd, en toen was het ook binnen een week geregeld.

Alsof je met vrienden weg bent
Ik heb hier snel mensen leren kennen. Dat moet je aan de ene kant zelf doen, door mailtjes te sturen en met mensen uit je team koffie te gaan drinken. Aan de andere kant wordt er ook veel georganiseerd; bijvoorbeeld de introductiedagen. Daardoor leer je ook mensen uit andere teams kennen. En met ons team zijn we net een weekendje weg naar Düsseldorf gegaan. Vooraf had ik niet gedacht dat het zo’n open en ontspannen sfeer zou zijn, het is alsof je met vrienden weg bent.

“Als je jezelf breed wilt ontwikkelen, dan kan dat hier.”

Of er ook dingen anders zijn dan verwacht? Natuurlijk. Vooraf had ik gedacht dat je meer in teams zou werken bij de klant; dat gebeurt wel, maar niet altijd. Vooral op de vrijdag zoeken we elkaar op en bespreken we waar we mee bezig zijn. Tussendoor ken ik wel altijd het hele team bellen met vragen, dat is fijn.

Aanrader
Als je een beetje een ondernemende geest hebt en het fijn vindt om dingen zelf uit te zoeken, zou ik Finext zeker aanraden. Als je jezelf breed wilt ontwikkelen, dan kan dat hier. Twee weken geleden heb ik nog geholpen met recruitment, omdat daar iemand met vakantie was. Waar vind je zoveel vrijheid?

Werken bij finext Video: Finext | The Future! 2018
Deel dit bericht

Comments are closed.