Capgemini is niet zomaar een werkgever

0
Leestijd: 3 minuten

Congratulations with your 24th birthday! Here is a job to celebrate! Zo kreeg ik een baan bij Capgemini. Oké, niet helemaal. Het was vrijdag 19 oktober 2018. Een mooie zonnige verjaardags-dag én de dag waarop ik solliciteerde. Nu bijna een jaar later kijk ik terug op mijn carrière als young professional bij Capgemini en of dit ook het verjaardagcadeau is waar ik op had gehoopt.

Waar het begon

De beste manier om een bedrijf te leren kennen, is om er een keer langs te gaan. Dit is precies wat ik in het voorjaar van 2018 deed. Capgemini organiseerde namelijk de Female Talent Day, een dag waarbij verschillende vrouwelijk sprekers aan het woord kwamen. Hier voor me stond een groep vrouwen die inspirerende verhalen vertelden, elkaar steunden en elkaar omhoog liften. Ik had voor de rest nog geen idee wat ik wilde doen, maar één ding wist ik zeker; ik wilde op een plek zijn waar ik geïnspireerd en gesteund zou worden.

De dag van de waarheid

Een half jaar later voerde ik gesprekken met verschillende recruiters om de functie te vinden die bij mij paste. Eenmaal de perfecte functie gevonden, solliciteerde ik bij Capgemini Invent. Een van de mooiste dingen van mijn sollicitatie vond ik het moment dat ik moest wachten in de kantine tijdens de lunchpauze. Ik zat aan een grote tafel in mijn eentje en voordat ik het wist had ik de leukste gesprekken met een team die bij mij aan tafel kwam zitten. Door dit moment voelde ik mij zo welkom, dat ik eigenlijk niet kon wachten om te beginnen.

Het ‘buddy’ systeem

Voordat ik begon met mijn eerste dag, werd ik gekoppeld aan een “buddy”, iemand die ook net is begonnen en daardoor precies weet wat je meemaakt. Dit is degene aan wie je alles kan vragen, hoe ongemakkelijk de vraag ook is, net zoals mijn belangrijkste vraag: wat voor kleding dragen jullie eigenlijk op kantoor? (Antwoord: business casual).

Het Instituut

Naast een buddy is het bij Capgemini Invent een gewoonte om de eerste twee maanden elke week ergens anders te werken. Denk aan Berlijn, Keulen, München, Frankfurt, Wenen en Utrecht. Het is een intensief programma waarin je wordt opgeleid tot consultant met constante feedback van ervaren collega’s. Het was een tijd waarin ik hechte vriendschappen opbouwde, hard werkte en waar ik leerde dat niemand, maar dan ook echt niemand, APA-stijl gebruikt in het werkleven (thanks 5 jaar uni!). Al met al, een leerzame start zonder dat je volledig in het diepe wordt gegooid.

Hulp bij persoonlijke ontwikkeling

Naast de support van je buddy en de begeleiding in de Instituut krijg je ook een counselor toegewezen. Dit is iemand binnen je team aan wie je alles kwijt kan en die je verder helpt met je professionele en persoonlijke ontwikkeling. Het is een soort van mentor die je helpt bij je carrière en waaraan je vertrouwelijke vragen kan stellen.

De ‘vibe’

Wat ik vooral heel leuk vind aan Capgemini is de “vibe” zowel binnen als buiten het gebouw. Een paar maanden geleden werd ik door een vreemde aangesproken in de trein. Zij herkende mijn tas en waterfles en vroeg of ik bij Capgemini werkte. We raakten aan de praat en sindsdien reizen we bijna elke dag van en naar werk toe!

Was het een mooi cadeau?

Om terug te komen op mijn vraag of dit het verjaardagscadeau was waar ik op hoopte, nee. Het was zelfs meer dan waarvan ik had durven dromen. Naast dat Capgemini geweldige mogelijkheden biedt, een goed begin van je carrière is, er goede arbeidsvoorwaarden zijn en je jezelf altijd kan blijven door ontwikkelen, waren dit niet de redenen waarom ik voor Capgemini koos. Capgemini is meer dan een werkgever. Het is een (ondersteunende) cultuur waar ik graag aan deelneem.

Wie ik eigenlijk ben?

Ik ben Marije. Zoals mijn Instagram biografie aangeeft, een millenial, ice-cream lover, adventurer, dancer, and AI-consultant. Ik studeerde Psychologie in Leiden, volgde een minor in Justice, Law & Society in de Verenigde Staten én nog een master in Cognitive Science & Artificial Intelligence in Tilburg. En nu? Nu werk ik als AI & Automation consultant bij Capgemini Invent.

Meer weten over Capgemini Invent? check hier

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.