Een dag in het leven: softwareontwikkelaar bij IMC

0
Leestijd: 3 minuten

Van stagiair tot fulltime tot fulltime softwareontwikkelaar bij IMC, Hamish kwam nadat hij zijn diploma Software Engineering had behaald aan de Universiteit van Christchurch. We vroegen hem om zijn ervaring vanaf het begin tot vandaag te delen. 

Ontmoet Hamish

Mijn naam is Hamish en ik heb Software Engineering gestudeerd aan UC in Nieuw-Zeeland. Ik werkte parttime tijdens de late middelbare school en universiteit. Daarnaast had ik klassieke retailklussen toen ik jonger was en verhuisde later naar relevantere jobs, inclusief de briljante ervaring van het werken in een kleine start-up gedurende een zomer.

Ik had het geluk om tijdens mijn derde jaar op de universiteit stage te lopen bij IMC. Dit introduceerde mij bij het bedrijf en het bedrijf bij mij. Ik kreeg een voltijds aanbod toen ik afstudeerde en bij het bedrijf kwam in februari 2018.

Hoe werk jij?

Een van de belangrijkste doelen van IMC is automatisering. Het feit dat iemand iets kan doen, wil nog niet zeggen dat ze dat ook moeten doen. We proberen onze systemen zoveel mogelijk werk te laten doen. Dit geeft de IMC-handelaren meer tijd om nieuwe strategieën te onderzoeken en markten te analyseren.

Hier kom ik binnen. Ik werk als softwareontwikkelaar bij IMC in het strategieteam. We bouwen software die onze handelaren informeert over de veranderende markten, de beslissingen op de langere termijn beheert en we configureren het handelsplatform zelf (het echt snelle deel). Dit omvat een breed scala aan tools, waaronder transactieanalyse, datavisualisatie en marktmodellering, evenals de componenten die de handelaren helpen de uitvoeringsplatforms te controleren.

Het is echt de moeite waard om rechtstreeks samen te werken met de handelaren die de software gebruiken. Het is heel bevredigend om te kunnen bespreken wat mensen willen en een oplossing te implementeren, vooral als je erop kunt voortbouwen.

Hoe ziet een typische dag eruit?

Als softwareontwikkelaar bij IMC kom ik meestal tussen 8.30 en 9.00 uur op kantoor. Ik ga meteen naar het breakout-gebied om wat ontbijt te zoeken. Ik knipoog naar mijn collega’s tot het eten me wakker maakt.

Het IMC-kantoor is wereldwijd, dus er is altijd werk, zelfs tijdens onze nachten. Over het algemeen begin ik de dag met het inhalen van wat er de vorige avond is gebeurd, met name bij projecten waaraan tussen kantoren wordt gewerkt. Nadat ik recente gebeurtenissen heb ingehaald, ga ik weer aan de slag met mijn nieuwste taken. Ik werk momenteel aan twee hoofdprojecten met verschillende anderen in het team. Dit betekent dat we de hele dag door ons werk zullen bespreken en onze voortgang zullen evalueren  Zien hoe anderen uw oplossing interpreteren, kan u nieuwe inzichten geven of helpen om huidige ideeën in perspectief te plaatsen.

Ons team zal regelmatig inhalen wat iedereen doet. Het is altijd interessant om te zien hoeveel verschillende gebieden de strategie bestrijkt. Ik geniet van het horen over de interacties die het team heeft met anderen van handel en uitvoering.

Traders zullen de hele dag langskomen om functies te bespreken die ze willen hebben ontwikkeld of bugs die ze willen verhelpen. Dit is een goede kans om te zien hoe de tools daadwerkelijk worden gebruikt en om handelaren te ondervragen over het handelsconcept van de dag.

Elk advies voor aspirant-softwareontwikkelaars?

Als we het standaard antwoord geven, zullen informatica of software engineering u altijd in de goede richting brengen. Elke graad met een groot programmeeronderdeel kan je echter helpen hier terecht te komen.

IMC zoekt naar probleemoplossers en mensen die vastlopen en dingen uitzoeken. Dus hoewel programmeerervaring noodzakelijk is, is dit niet het enige vakje dat u wilt aanvinken.

Softwareontwikkeling is niet zo afgesloten als het soms wordt afgebeeld, vooral bij IMC. De kantoren en teams binnen elke regio werken regelmatig met elkaar samen, dus het is enorm nuttig om ideeën te kunnen communiceren en het werk duidelijk te kunnen bespreken. Een carrière in ontwikkeling beloont degenen die in staat zijn om verschillende oplossingen voor problemen te overwegen en de verschillende afwegingen van die oplossingen te analyseren.

Ga je binnenkort solliciteren? Check het artikel met easy tips voor je sollicitatie. 

Deel dit bericht

Comments are closed.