De Wereld van een starter bij KPN

0
Leestijd: 3 minuten

Op het moment van schrijven neem ik een kleine pauze van het studeren. Omdat er (bijna) geen collega’s meer over zijn in Den Haag, heb ik mij thuis genesteld aan de keukentafel naast mijn mini-kerstboom. Het voelt bijna alsof ik nog een student ben. Behalve dat over een uur een fiets bij me afgeleverd wordt die ik vorig jaar nog niet kon betalen!

Steeds meer wen ik aan de werkzaamheden in het team en ben ik helemaal gesetteld bij KPN, maar ik moet nog steeds wennen aan het feit dat ik mezelf cadeaus mag geven zonder dat ik daarbij rood kom te staan op de bankrekening. Sommige cadeaus zijn echt verwennerij (zoals Lego), maar er worden ook nuttige aankopen gedaan. En omdat het bijna kerst is, hierbij een paar cadeautips voor jullie om in het volgend jaar mee te kunnen pronken naar de collega’s – De verwencadeaus die moet je helemaal zelf kiezen, je kent je eigen ‘guilty-pleasures’ beter dan wie dan ook!

Ik wens jullie een fijne kerst en tot volgend jaar.

Literatuur

Ook 2018 zal in het teken staan van ontwikkeling en hoewel ik dan in de IT werk, ben ik zelf nog gewoon van de traditionele boeken. Op dit moment ligt het CCNA boek voor mijn neus (misschien vinden sommigen het iets té academisch), maar leren kan ook op een ontspannende manier. Tegenwoordig is DevOps helemaal ‘hot and happening’ en de boeken in het midden zijn een ideale manier om er een beetje in te komen. Het DevOps handboek kan je zien als een losse handleiding naar de principes, en mocht je dat niet trekken dan is The Phoenix Project een leuker alternatief – een echt verhaal dat je meeneemt naar de veranderingen in een IT-bedrijf. Een derde aanrader is het boek van Eva de Valk over Silicon Valley. JongKPN, onze interne vereniging voor jonge KPN-ers, heeft aangekondigd dat er een reis naar San Franscisco komt (Ja, ik wil!) en ik was direct enthousiast om dit boek uit mijn boekenkast weer te lezen over de geschiedenis van het gebied.

De blits maken tijdens de lunch

Natuurlijk kan je prominent gaan doen in de trein met je nieuwe boeken, maar ook op het werk wil je eigenlijk de blits maken. Een goed voornemen is minder geld te spenderen in de kantine en eens wat vaker zelf lunch mee te nemen, want dat kan tegenwoordig op hele gave manieren. Toen mijn ouders hoorden dat ik stiekem weer Lego aan het kopen was, hebben ze mij verwend met een echte Lego drinkfles en lunch box – en hoewel ze het niet allemaal durven toe te geven, mijn collega’s zijn er jaloers op.

Daarnaast kom ik vaak met een ‘pot’ naar het werk met zelfgemaakte salade. Het volgt het principe uit het boek ‘Salad in a Jar’ – het enige kookboek in huis dat ik ook daadwerkelijk gebruik. En op KPN is het slechts een kwestie van schudden en eten maar!

Een stukje mee van thuis

Soms heb je de behoefte om iets van huis mee te nemen, maar Flexplekken laten het niet altijd toe om een

verzameling van fotolijstjes op je bureau op te bouwen – zoals dat in films altijd wel is. Een goede oplossing daarvoor is de gepersonaliseerde muismat! Die kan je namelijk gemakkelijk overal mee naar toe nemen en is daarnaast ook nog eens nuttig. Een beter excuus om altijd een foto van de familie bij je te hebben is er niet!

Deel dit bericht

Comments are closed.