“Huh, had jij niet een eigen bedrijf?” – YSE

0
Leestijd: 2 minuten

“Huh, had jij geen eigen bedrijf?”

Dit heb ik de afgelopen tijd erg vaak gehoord wanneer ik iemand vertelde dat ik nu bij YSE werk. En ja het klopt, ik heb tijdens mijn studieperiode een bedrijf opgericht wat beter liep dan ik ooit had verwacht. Maar waarom ben ik begonnen met ondernemen om daarna naar YSE te gaan?

Toen ik klein was zei ik al tegen mijn ouders dat ik nooit voor een baas wilde werken! Ik wilde graag doen wat ik zelf belangrijk vond. Ik geloof dat ik als ondernemer mijn eigen dromen en idealen kan nastreven en zo een enorm positieve impact kan hebben op de wereld. Dat is dan ook de reden dat ik graag onderneem en dat ook zeker wil blijven doen!

Toch begon ik te merken dat ik steeds meer begon te twijfelen aan mijn pad. Ondernemen wilde ik wel! Maar zat ik nog wel in de goede onderneming? Ik had er enorm veel geleerd, maar mijn leercurve begon steeds vlakker te  worden. Daarbuiten leerde ik alles over ondernemen, maar zat ik niet in een organisatie die echt bij me paste. Ik wilde weer uitgedaagd worden en mij ontwikkelen op punten die ik nog niet van mijzelf kende. Misschien was het tijd om eens buiten het “ondernemerswereldje” te gaan kijken.

Toen ik in februari mijn master afrondde, leek mij dat een mooi moment om het roer om te gooien en te zoeken naar een bedrijf waar ik mijzelf maximaal kon door ontwikkelen. Ik wilde zien wat er nog meer in mij zat en hoe het er nou aan toe gaat in de grote bedrijven. De keuze om even te stoppen met ondernemen vond ik erg lastig. Ik heb hier dan ook veel en lang over nagedacht. Maar toen ik op een rijtje zetten waarom ik wilde ondernemer (om de wereld wat mooier te maken) en hoe ik daar het beste kon komen, kwam ik al snel tot de conclusie dat ik mijn horizon wat moest verbreden.

Zo kwam ik bij YSE terecht. Een organisatie vol jonge en gemotiveerde mensen die zich vol inzetten om het beste uit zichzelf en elkaar te halen! Niet alleen door trainingen en workshops, maar ook door hard aan de slag te gaan bij veel verschillende opdrachtgevers. Ik begon vol goede moed in juli bij YSE. Ik had er echt zin in! Ondanks dat ik geen ondernemer meer was… Nu ik hier even zit, merk ik dat dit niet helemaal waar is. Ik heb geleerd dat ik niet enkel een ondernemer ben, maar dat ik misschien boven alles een ondernemend persoon ben. Dit kan ik helemaal kwijt in alle mogelijkheden die je binnen YSE hebt!

Nu ik “een echte baan heb”, zijn mij gelijk veel kleine verschillen opgevallen. Opeens heb ik vaste werktijden en vrije weekenden. Maar het grootste verschil is toch wel dat er niet zoveel verschillen zijn! Mijn denkwijze is niet veranderd en ik pak problemen nog steeds op dezelfde manier aan als ik eerst zou doen. Maar aan de andere kant heb ik nu ook meer tools en kennis om net een stapje verder te gaan dan ik voorheen deed.

Ik merk dat ik bij YSE weer net zoveel energie heb om door te gaan en nieuwe dingen te leren, als dat ik als ondernemer had. Met alles wat ik hier leer en alle mensen die ik leer kennen, weet ik zeker dat ik ooit op een dag als completer en ervarener persoon weer mijn missie als ondernemer kan nastreven.

Deel dit bericht

Comments are closed.