De kick-off van Team 21: Ardennenweekend

0
Leestijd: 4 minuten

‘Wanneer niets iets wordt, dan herkent iets zichzelf niet meer.’

Ieder nieuw team start haar tijd bij Young Colfield officieel met het mysterieuze Ardennenweekend. In deze blog licht Clay een tipje van de sluier op over dit weekend. Benieuwd hoe hij dit weekend heeft ervaren? Lees dan snel de blog!

Het Ardennenweekend: een bekend begrip onder de Young Colfielders. Het klinkt alsof je weet wat je kan verwachten. Maar ik kan je vertellen, dat is zeker niet waar. Een aantal wekenlang vroegen wij ons af wat wij konden verwachten, probeerden we een beetje te vissen bij de teams die al geweest waren en keken we of we iets konden lospeuteren bij onze Talent Manager. Helaas kwamen we allen terug zonder informatie. Dit maakte het weekend toch wel een beetje spannender. Onder het mom van teambuilding vertrokken wij naar de Ardennen.

Koffie, een groots fenomeen onder de Young Colfielders. Daar begon de dag mee voordat een interactieve ochtend van start ging. Mensenkennis en een theoretische basis was het fundament van deze ochtend. Na deze ochtend voltooid te hebben was het tijd om te vertrekken naar de Ardennen. Na een gezellige autorit kwamen we aan op een camping. Van mijn teamgenoten krijg ik weleens te horen dat ik verwend ben. Dit gevoel werd versterkt door het feit dat ik lichtelijk in paniek raakte bij het aanzien van deze camping. Ik werd gelukkig gerustgesteld door Jazz met het nieuws dat we een afslag hadden gemist. Clay: 1, (zeer oncomfortabele) Camping: 0.

Eenmaal wel aangekomen op de juiste locatie kon het feest pas echt beginnen. Helaas kan ik verder geen details met jullie delen anders dan dat het zeker een teambuildingsweekend is geweest. Wat heb ik een prachtig team met aanvullende kwaliteiten en verschillende karakters; een team waar ik mijzelf zeker in thuis voel en kan zeggen dat ik 100% mijzelf kan zijn. Dank jullie wel, het was een genot.

Bekijk hier de reacties van een aantal van mijn teamleden. Sommige informatie is gecensureerd. We willen natuurlijk niet dat het volgende team al informatie heeft!

Laura

Eindelijk, de officiële aftrap van Teampje 21 was daar! Vrijdag 25 januari om 8.45u sharp (of toch iets minder sharp?) stonden we met z’n achten te popelen om aan ons nieuwe gezamenlijke avontuur te beginnen. Maar voorafgaand aan ieder avontuur, groot of klein, hoort natuurlijk eerst een koffietje. Na een interactieve ochtend, waarbij onze mensenkennis eens even flink op de proef werd gesteld, reden we rond half 1 met gierende banden richting onze Zuiderburen. Files ontweken, helemaal top. Eenmaal aangekomen op een onbekende locatie, voelde ons huis meteen als een thuis en de schoenen werden al snel ingewisseld voor een paar sexy sloffen, waar je U tegen zegt. De Vrimibo was al snel een feit, maar deze keer niet met de insteek “Ik wil zuipen!”, maar om elkaar eens echt beter te leren kennen. Een bijzondere avond, met veel openheid en vertrouwen.

De volgende dag stond in het teken van spanning en sensatie, waarbij (zelfs de prinsesjes van) Team 21 de grilligheden van de Belgische Ardennen trotseerden en overwonnen. Nadat iedereen weer was bekomen van de schrik, was het in de avond tijd voor wijn en weerwolven. Zondagochtend konden we tijdens een van de oefeningen onze verbeelding de vrije loop laten gaan, wat voor een aantal van ons hele leuke inzichten gaf en voor anderen tijd gaf om een klein napje te doen. Voldaan en stiekem ook een beetje uitgeblust reden we terug naar het mooie Amsterdam. Wat was dit een goed weekend!

Mario

Wat een weekend! En wat een leuk team! Afgelopen weekend waren wij met Team 21 aan de beurt voor de officiële start van ons Traineeship: het Ardennenweekend. Zonder meteen te verklappen wat wij tijdens dit weekend allemaal gedaan hebben, kan ik wel stellen dat het een weekend was vol avontuur, bijzondere levensverhalen, lekker eten, drinken en goed gezelschap! Het weekend stond in het teken van ‘elkaar beter leren kennen’. En daar was volop gelegenheid voor tijdens uiteenlopende activiteiten en situaties. Of het nou een goed gesprek is bij de open haard, of een buitenactiviteit waar je hart sneller van gaat kloppen: je leert elkaar tijdens dit weekend beter kennen, en dat verandert het beeld dat je van iemand hebt, waardoor je je teamgenoten (nog) meer gaat waarderen.

Het Ardennenweekend is een prachtige en super bijzondere manier om je traineeship af te trappen en een nog hechter team te vormen. En Matthijs en Els faciliteren het weekend op een manier waar ik alleen maar heel veel respect voor kan hebben! Al met al een perfecte basis dus voor twee bijzondere jaren met een supergezellig team!

Estelle

Afgelopen weekend ging de kop eraf, team 21 ging naar België. Ondanks alle goeie verhalen van andere trainees, wisten wij nog niet zo goed wat wij konden verwachten. Achteraf was het ook goed en juist alleen maar mooi om het daar te vernemen. Het was een enorm mooi en bijzonder weekend. Door middel van leuke trainingen, activiteiten, spelletjes en andere bijzondere momenten hebben wij elkaar goed leren kennen. En ook al zijn wij officieel collega’s, ergens heb ik ook het gevoel dat sinds dit weekend ik er een tweede familie bij gekregen heb. Nu is ons team officieel van start gegaan en we kijken uit naar alle avonduren die wij gaan mee maken. Kom maar op!

Jazz

Naar het Ardennenweekend keek ik persoonlijk al een tijd uit. Eind januari was het dan ook eindelijk zo ver; de kick-off van ons opleidingsprogramma. Het was ons allemaal van tevoren niet geheel duidelijk wat ze zouden gaan doen, behalve dat we elkaar beter zouden leren kennen. Zonder al te veel inhoud weg te geven voor de teams na ons, ben ik mijn teamgenoten nog meer gaan waarderen. Ik vind het mooi om de band te ervaren waarmee we uit het weekend zijn gekomen terwijl we recentelijk nog onbekenden van elkaar waren. Verbindend is denk ik dat we op dit moment dealen met dezelfde vraagstukken in het leven en hebben gekozen om dat op dezelfde manier aan te vliegen; het Talent Program.

Ik heb in tijden ook niet meer zo veel gelachen als tijdens dit weekend en kijk daarom ook ontzettend uit naar de komende jaren met ons team. #forever21

Wil jij ook een traineeship volgen bij Young Colfield? Bekijk hier de beschikbare traineeships.

Deel dit bericht

Comments are closed.