De omgekeerde wereld

0
Leestijd: 2 minuten

Van een fulltime baan naar een ICT Management Traineeship is eigenlijk de omgekeerde wereld. In deze blog zal ik je uitleggen waarom ik toch voor deze bijzondere stap gekozen heb.

Iedereen kent wel het gevoel na het afstuderen ‘en nu?’. Genoeg vragen spoken in je hoofd ‘Wat heb ik eigenlijk geleerd?’, ‘Wat vind ik nou leuk?’, maar vooral ‘Wat wil ik nu eigenlijk gaan doen?’. Ga je doorleren of toch op zoek naar een baan? Iedereen heeft wel een andere gedachte. De één is van mening dat het behalen van nóg een papiertje je uiteindelijk onderscheidt van de rest, terwijl de ander zich vooral richt op het opdoen van werkervaring. Hoe dan ook… een moeilijke beslissing, want je keuze beïnvloedt meteen je toekomst. Ook ik liep tegen dit lastige besluit aan. Na acht jaar te hebben gestudeerd was ik er eigenlijk wel een beetje klaar mee. Ik heb toch nog geprobeerd om door te gaan voor mijn master, maar al snel kwam ik erachter dat dat helemaal niets voor mij was. ‘Maar wat dan?’ vroeg ik mij af. Ik was mijn studentensalarisje inmiddels wel zat en besloot dus een baan te zoeken. Als snel vond ik iets dat helemaal in mijn straatje paste. Doen! dacht ik. En dus ging ik werken. Ik vond het heerlijk. Van maandag tot en met vrijdag op kantoor, thuiskomen, geen opdrachten en vooral niet hoeven te leren. Ik had een vast contract in de wacht gesleept en zat lekker op mijn plekje.

Meer verantwoordelijkheid

Maar na een jaar begon het te kriebelen. Ik wilde meer. Meer verantwoordelijkheid en meer uitdaging. Helaas kon ik dat niet bij de organisatie waarvoor ik werkte en ik voelde mij ook nog te jong om daar voor altijd te blijven. Door mijn achtergrond en de projecten waar ik aan werkte wist ik inmiddels wel dat ik de combinatie van proces- en projectmanagement erg interessant vond. Zodoende dat ik op zoek ben gegaan naar aansluitende vacatures. Na mij rot te hebben gesolliciteerd was ik inmiddels in de running voor projectcoördinator bij een architectenbureau én het traineeship bij EVG Start. Fulltime werken tegenover een traineeship. Vastigheid tegenover flexibiliteit. Ik vond het een lastig besluit. Ik heb alle voor- en nadelen tegenover elkaar gezet en er letterlijk een heel weekend over nagedacht. Op een gegeven moment heb ik zelfs vrienden en familie ingeschakeld om mijn dilemma op te lossen.

EVG Start

Na een weekend goed te hebben nagedacht was ik eruit; het wordt EVG! Ik was overtuigd. Nu even een stap terug doen om vervolgens twee stappen vooruit in mijn carrière te gaan. Na mijn eerste EVG Friday werd ik nog enthousiaster. Wat een leuke, ambitieuze en interessante mensen bij elkaar!. Al snel kwam ik erachter dat bij EVG er alles aan wordt gedaan om jou voor te bereiden op die ene belangrijke rol; dé ICT Manager van morgen. Dat betekende wel weer even studeren om de benodigde certificaten te behalen, een netwerk opbouwen, startprojecten en uiteraard dé opdracht bij mijn toekomstig werkgever!

Een nieuwe wereld

Naast de formaliteiten houdt elke EVG’er van gezelligheid. Er wordt dus genoeg geborreld! Maar even leuk zijn de maandelijkse gezamenlijk sportactiviteiten en reisjes die op de agenda staan. Ik ben beland in een hele nieuwe wereld dat helemaal in het teken staat van jezelf ontwikkelen. En niet geheel onbelangrijk; ik heb tot op heden geen enkele spijt gehad van mijn beslissing om van fulltime werken een traineeship in te gaan!

Melody Marengo

Deel dit bericht

Comments are closed.