Ervaring Lotte

0
Leestijd: 2 minuten

“Ik werd met open armen bij Launch BPO ontvangen.”

De eerste praktijkervaring in de salarisadministratie heb ik opgedaan als junior salarisadministrateur bij Launch BPO waar ik met open armen werd ontvangen. Launch BPO doet de salarisadministratie van onder andere ProRail en NS en was specifiek op zoek naar iemand die anders tegen de organisatie aan keek dan de mensen die er al jaren zitten.   

Vooral in het begin, toen ik het bedrijf nog moest leren kennen, deed ik nog veel uitvoerende werkzaamheden. Maar na een tijdje kwamen er steeds meer opdrachten bij die niet in het standaardpakket vallen. Zo werd ik zijdelings betrokken bij procesoptimalisatie, om de bestaande processen te standaardiseren en digitaliseren zodat ze sneller, maar vooral ook efficiënter verlopen.

“Naast het in kaart brengen van de werkvoorraad en bezetting was ik betrokken bij de implementatie van een nieuw systeem.”

Tijdens mijn opdracht was ik verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de werkvoorraad en bezetting en hoe we dit beter op elkaar kunnen afstemmen. Daarnaast was ik betrokken bij de implementatie van een nieuw salarisverwerkingssysteem. Allemaal zeer uiteenlopende projecten waardoor ik met veel verschillende zaken bezig was. Het was aan mij om zelf de tijd voor de projecten te plannen naast de standaard werkzaamheden.

Mijn terugblik op het traineeship

Ik kwam bij Launch BPO binnen met PDL kennis, maar zonder praktijkervaring op het gebied van salarisadministratie. In dat opzicht heb ik heel veel geleerd. Zowel inhoudelijk, complexe cao’s, wet- en regelgeving als de administratieve verwerking.

“Als consultant doe ik de maandelijkse run en functioneel beheer op systemen.”

Na mijn traineeship ben ik als consultant in dienst getreden bij Launch HCM. In deze functie draai ik onder andere de maandelijkse payrollrun voor verschillende klanten en houd ik me bezig met het functioneel beheer op systemen. In de toekomst zal ik ook gaan meedraaien in projecten waar de implementatie van nieuwe personeels- en salarisverwerkingssystemen centraal staat.

“Quoratio heeft mij echt geholpen om te komen waar ik nu ben.”

Ik heb het traineeship altijd beschouwd als een investeringsjaar waardoor ik verder zou komen op de arbeidsmarkt. Het was een goede manier om ergens binnen te komen en relevante werkervaring op te doen. Quoratio heeft mij echt geholpen om die start te maken en qua kennis op het niveau te komen waar ik nu zit. Ook heb ik door middel van kennissessies aan mijn Excel- en persoonlijke vaardigheden kunnen werken.

Naast leerzaam heb ik mijn tijd bij Quoratio als erg leuk ervaren. Mede door de gezellige collega’s, vrijdagmiddagborrels en andere feestjes heb ik tijdens mijn traineeship een fijne tijd gehad bij Quoratio.

Ben je benieuwd naar mijn hele verhaal? Lees dan mijn tijdlijn op werkenenleren.nl.

Deel dit bericht

Comments are closed.