De steile leercurve van het EVG Start Traineeship

0
Leestijd: 2 minuten

Het is maandagochtend. Vandaag start ik mijn Traineeship Business & Digital Management bij EVG Start en ik heb er zin in! Ik heb alle sollicitatierondes doorstaan en vanaf nu heb ik een baan van 40 uur per week. Dat wordt even schakelen…

Bij een kopje koffie maak ik kennis met de trainees die ook deze maand starten. We ontmoeten de stafleden, er worden operationele zaken uitgelegd en we krijgen de planning voor de komende weken. De eerste vier weken staan IT-gerelateerde trainingen op de agenda en behalen we certificaten als Agile/Scrum en Lean IT. Ik vraag me bezorgd af of ik weer de studieboeken in moet.

Dat valt gelukkig mee. Met de trainingen en zelfstudie beheers ik de basis snel en de planning van de eerste weken kan ik voor een groot deel zelf invullen. Zo doen we collegabezoeken, een kwaliteitenspel, een training informatiebeveiliging en een spannende slipcursus. Vooral de collegabezoeken bij mede-trainees zijn heel waardevol en ik krijg goed inzicht in de verschillende opdrachtgevers en hun functies. Met mijn persoonlijke mentor bespreek ik wekelijks wat er de afgelopen week is gebeurd en kijken we vooruit. Ik leer door die gesprekken al snel hoe ik mijn sterke eigenschappen op werkgebied beter kan benutten. Ik ervaar echt dat mijn ontwikkeling de focus is bij het traineeship: “Wie ben ik?”, “Wat kan ik?”, “Wat wil ik?”.

Tijdens de maandelijkse EVG Friday maken we kennis met het grootste deel van EVG Start: de trainees. Voor dit evenement komen zij iedere eerste vrijdag van de maand terug van hun opdrachtgevers. Ik volg een intervisie met mijn mede-trainees, we krijgen een boksclinic en een gastspreker vertelt over de achterkant van het reserveringssysteem bij Park Plaza Hotels Europe. Heel interessant! Ook heel leuk is om de andere trainees te leren kennen. Bij de lunch en de borrel heb ik daar genoeg tijd voor.

Na een aantal weken begin ik aan een startproject bij het Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord, een opdracht waar EVG mij na een profielschets aan heeft gekoppeld. Als projectmanager richt ik mij op een vraagstuk rondom de in- en uitstroom van goederen. Door interviews met stakeholders en het doorlichten van werkprocessen verzamel ik veel informatie en geef als afsluiting een eindpresentatie aan alle betrokkenen. De eerste maanden van mijn traineeship zijn voorbij gevlogen en ik ben benieuwd wat er nog komen gaat!

Niels van Schie (trainee augustus 2019)

Tip van Niels:

Mijn tip aan jou, als mogelijke opvolger: ga er de eerste maand vooral open en, belangrijker nog, als jezelf in en doe zoveel mogelijk mee aan de activiteiten.  Zo leer je niet alleen de organisatie kennen, maar ook je mede-trainees en dat helpt je binnen no-time je plekje te vinden. En geniet uiteraard volledig van alle nieuwe belevingen, net zoals ik nu aan het doen ben!

Zie hier alle EVG Traineeships
Deel dit bericht

Comments are closed.