BDO – “Ik heb veel meer klantcontact dan verwacht”

0
Leestijd: 2 minuten

In september 2019 ben ik bij BDO begonnen, als assistent-accountant. In die functie werk ik in teams bij de klant, met collega’s van wisselende functieniveaus. Leuk en leerzaam!

Zelf direct met klanten in gesprek

Ik heb het heel erg naar mijn zin. Mijn grootste eyeopener is dat ik veel meer klantcontact hebt dan ik van tevoren had verwacht. Ik dacht, heel zwart-wit, dat ik gewoon achter mijn computer ‘mijn ding’ zou doen. Maar ik ben juist veel met klanten in gesprek! In het begin nog niet helemaal zelfstandig, maar dat gebeurt wel al snel.

En die klanten bellen en mailen mij ook direct. Laatst kreeg ik een mailtje van een klant dat die de samenwerking zo fijn vindt en mijn bevindingen echt waardeert. Heel leuk en prettig om van een klant zelf te horen!

Als assistent-accountant heb ik in het najaar de ondernemer leren kennen, door de bedrijfsprocessen in kaart te brengen en interviews met de klant te houden. In het voorjaar volgt de echte jaarrekeningcontrole, waarbij ik de verschillende posten van de jaarrekening ga controleren. Ondertussen doe ik mijn post-master, en daarvoor ga ik op vrijdag naar school.

Persoonlijk en informeel

Typisch voor BDO is de informele werksfeer, zowel tussen de collega’s op de afdeling als bij de klant op locatie. En wat me vanaf het begin is opgevallen, is dat ik bij BDO veel individuele begeleiding krijg. Zo kreeg ik een coach toegewezen, bij wie ik altijd terecht kan. En gedurende het jaar voer ik gesprekken met collega’s van allerlei functielagen. Die continue feedback helpt enorm bij mijn ontwikkeling.

Voordat ik bij BDO ging werken, wist ik vrij zeker dat ik de accountancy in wilde. Ik wist alleen nog niet voor welke werkgever. De keuze voor BDO maakte ik na de BDO Insight Day. Via de universiteit worden nog veel meer evenementen gepromoot, maar deze sprong er voor mij uit. Vooral omdat we ’s middags meegingen naar de klant. Dat was ik bij de in-housedagen van andere bedrijven niet tegengekomen.

Het leek me interessant om van dichtbij mee te maken hoe het er in het echt aan toegaat. En dat is gebeurd. Ik mocht ook zelf even aan de slag, om te ervaren wat een accountant nu precies doet. Op die manier heb ik toen echt even kennisgemaakt met BDO als bedrijf en met de accountancy als vak!

Nieuwsgierig naar het echte werk? Kom naar de BDO Insight Day!

Bij BDO ervaar je het beste van twee werelden: een wereldwijd kennisnetwerk én sterke regionale betrokkenheid. Dit ontdek je tijdens de BDO Insight Day: op dinsdag 3 maart 2020. Je ervaart dan live hoe een werkdag van een accountant er in de praktijk uitziet, zowel op kantoor als bij de klant!

BDO Insight Day

 

Deel dit bericht

Comments are closed.