Een traineeship is de ideale startersbaan

0
Leestijd: 2 minuten

Ben je net of bijna afgestudeerd dan kom je voor een belangrijke keuze te staan. Wat is de ideale baan om in te starten en hoe voorkom je dat je de verkeerde keuze maakt? Ontdek de voorsprong die een traineeship jou kan brengen en waarom dit de ideale keuze is voor ambitieuze starters.

1. Persoonlijke ontwikkeling en begeleiding

Het allerbelangrijkste van een traineeship is jouw persoonlijke ontwikkeling. Met de juiste begeleiding van een mentor ontdek jij waar je goed in bent, welke functie en wat voor type werkgever bij jou past. Je wordt gematcht met een passende opdracht waar jij helemaal tot je recht komt. Tijdens de opdracht staat je mentor voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te coachen bij deze nieuwe fase. Naast je werkervaring doe je ook nog eens een hoop nieuwe kennis op door maandelijkse terugkomdagen, en eens in de twee maanden trainingen en workshops.

2. Samen groeien met mede-trainees

Bij een traineeship word je niet in het diepe gegooid. Je volgt eerst een start- programma waarmee jij een goede basis legt en zelfverzekerd aan de slag kan bij een grote opdrachtgever. Daarnaast start je samen met een groep mede-trainees en kun je ervaringen met elkaar delen en elkaar helpen. Je gaat samen door dezelfde fase heen en leert elkaar beter kennen tijdens de vele leuke maandelijkse en jaarlijkse activiteiten.

3. Gegarandeerd een steile leercurve

Een traineeship is een soort snelkookpan. Je stapt erin en je ontwikkelt je razendsnel. Hoe dat kan? Door praktijkervaring te combineren met workshops, trainingen, coaching en het contact met je mede-trainees maak jij in korte tijd grote sprongen vooruit. Daar kan geen gewone baan tegenop.

4. De beste manier om binnen te komen bij topbedrijven

Veel grote, aansprekende werkgevers staan te springen om jong talent en zijn bereid veel te investeren in je ontwikkeling. Deze top bedrijven geven jou alle ruimte om je skills te laten zien tijdens je opdracht en vooral enorm veel te leren. Zo maak jij op een laagdrempelige manier kennis met het werken op een hoog niveau en krijgt jouw CV een flinke boost.

5. Een nieuw netwerk waar jij nog jaren van profiteert

Als trainee maak je kennis met een groot aantal mensen in belangrijke functies en natuurlijk met je mede-trainees. Je krijgt de kans om te laten zien wat je waard bent en brengt jezelf in beeld bij het management van interessante werkgevers. Zo bouw jij in no time een groot en breed netwerk op. Heel nuttig voor je toekomst!

Ben jij geïnteresseerd in het volgen van een traineeship en heb je affiniteit met digitale innovaties? EVG Start biedt WO en HBO afgestudeerden van alle studierichtingen ‘het meest persoonlijke traineeship van Nederland’. Bij ons weet je binnen twee weken al of je door de selectie bent gekomen. Na een intensief startprogramma kun je onder begeleiding aan de slag bij grote opdrachtgevers als KLM, Transavia, ABN Amro, KPN en Prorail.

Deel dit bericht

Comments are closed.