De Univé innovatiedagen – Young Colfield

0
Leestijd: 2 minuten

Wat doe je allemaal als Talent Program trainee tijdens je opdracht? In deze blog deelt trainee Lotte haar ervaringen over haar derde opdracht bij Univé en de daarbij horende innovatiedagen! Meer weten? Lees de blog!

In oktober ben ik begonnen aan mijn derde opdracht binnen mijn Talent Program-reis: ditmaal als onderdeel van het innovatieteam bij Univé. En wauw, wat gebeuren hier mooie dingen! Als non-innovatie-expert gestart en nu kan ik al flink wat inhoud geven aan de vele tech- woorden die je vaak voorbij ziet vliegen. Met het innovatieteam onderzoeken we bijvoorbeeld de toegevoegde waarde van toekomstige technologieën en trends zoals Blockchain, AI of IoT én kijken we non-stop samen met de business naar mogelijkheden. Want hé, innoveren kun je niet alleen. Zeker niet in een grote organisatie zoals Univé.

Om dit samen te kunnen bereiken is het belangrijk om de innovatie-sparkle binnen de organisatie te verspreiden: medewerkers die staan te springen ermee aan de slag te gaan. Maar: innovatie is zo breed .. Waar begin je? Hoe spot je mogelijkheden? Hoe valideer je een idee?

Tijdens de Univé Innovatiedagen vonden we met zo’n 30 innovatie-ambassadeurs antwoord op deze en veel andere vragen. Deze tweedaagse hebben we vanuit het innovatie-team georganiseerd om de ambassadeurs – die afkomstig zijn uit de gehele organisatie – op een speelse manier door de Univé Innovatie Methode te begeleiden. Weg van alle bureaus, laptops, in een uitnodigende omgeving waarin iedereen zich kon laten inspireren en veel kon leren over innovatie. Niet door alleen maar te luisteren, maar vooral door zelf in de actie-stand te komen: gewoon doen! Ideeën werden tijdens een ideation-workshop verzonnen en steeds verder geconcretiseerd, zodat ze daarna getoetst konden worden bij een diverse groep van potentiële klanten. Deze klantvalidatie-interviews waren enorm waardevol en ook nog eens onwijs leuk om te doen. Vele ideeën konden door deze input flink aangescherpt worden en voor een tweetal ideeën werden zelfs besloten om te stoppen: de klant zag er geen meerwaarde in. Want dat is ook innovatie: durven te starten én ook durven te stoppen. Tijdens de innovatiedagen werden er vervolgens nog allerlei prototypes gebouwd, die aan het einde van de dag bij de pitches vol enthousiasme werden gepresenteerd.

Terugkijkend vond ik het heel gaaf om zelf te ervaren hoeveel je samen kunt bereiken binnen slechts twee dagen. Ideeën werden steeds concreter en pakkender en teamleden bleven elkaar challengen om het idee naar een nog hoger level te tillen. De agenda was uitdagend vol, maar de positieve energie bleef leven in de groep tot de laatste minuut (de borrel). Cheers, op een zeer geslaagde innovatie-tweedaagse!

Young Colfield Talent Program
Deel dit bericht

Comments are closed.