De waarde van YSE collega’s

0
Leestijd: 3 minuten

Al 1,5 jaar ben ik Projects Trainee en ik had nog geen blog geschreven. Dus vroeg ik Kim wanneer ik aan de beurt was; Ik schrijf in mijn vrije tijd ook voor een blog, weliswaar over mijn culturele leven, maar toch, schrijven vind ik leuk! Maar toen puntje bij paaltje kwam, kwam er maar geen lopend verhaal uit mijn vingers. Want wat voor vernieuwends kan ik nu schrijven? Mara schreef over de kracht van koffie, Anouk schreef over haar opdracht bij de NS, Wytske over persoonlijke ontwikkeling, Tessa over wat je doet als Projects trainee, Erik over zijn opdracht bij het LUMC, Max over verwachtingsmanagement. Allemaal inspirerende verhalen, en dan moet je bedenken dat dit pas een deel van de Projects Talent Area is en er dus nog heel veel andere verhalen al geschreven zijn.

Dus begon ik maar gewoon met typen, in de hoop dat er vanzelf iets op zou komen borrelen. Ik dacht aan een stuk over de overeenkomsten tussen mijn passie voor kunst en cultuur en YSE en ik begon met een stuk over keuzestress. Ik heb een pagina vol geschreven over hoe we bij YSE graag woorden verbasteren naar een versie met YSE erin, zoals de sport- en speldag die we ExercYSE noemen, de commissie die zich inzet voor goede doelen heeft de naam CharitYSE, ons weekendje weg heet YSEtival.. En hoe ik dit als goed ingeburgerde YSE-er toepas op muziek (Old and YSE, YSE men say en ga zo maar door). Hoewel ik dit van te voren wel een leuk onderwerp vond, was ik er toch niet tevreden mee.

Terwijl ik mijn lunch stond te maken wist ik het ineens; collega’s! Het moet gaan over mijn YSE collega’s. Voor mij is het hebben van fijne collega’s heel belangrijk, je brengt toch het grootste deel van je tijd met hen door. Bij YSE is het collega-zijn net iets anders dan bij andere werkgevers. We werken over het algemeen niet met elkaar op opdracht en zien elkaar daarom voornamelijk op vrijdag, en ik denk dat dat een verschil geeft in dynamiek. Het YSE traineeship is heel waardevol, maar dit wordt versterkt door de leuke mensen met wie je dit traject doormaakt. Ik zal het proberen uit te leggen.

Ik zit in de Talent Area (TA) Projects, net als (op dit moment) 12 andere collega’s. Elke maand hebben we een twee uur durende TA-meeting, waar we meestal ruim een uur besteden aan hoe het met ons gaat; Op onze opdracht, maar ook persoonlijk. We kunnen altijd bij elkaar terecht voor een hulpvraag. We zijn allemaal anders, met andere krachten en persoonlijkheden, en versterken elkaar daarmee. We geven elkaar tips en soms net dat duwtje in de rug dat we nodig hebben. Sommige binnen onze TA zijn al bijna twee jaar bij YSE, anderen zijn net begonnen. We werken nieuwe ideeën uit en stoppen daar veel energie in (heb je onze Podcast al gehoord?). We helpen elkaar op weg en geven nieuwe inzichten.
Elk kwartaal hebben wij een TA uitje, waarbij we een activiteit doen, uit eten gaan en biertjes drinken. Dit is altijd super gezellig en versterkt de onderlinge band nog meer. Thomas, inmiddels Projects Alumni, noemde ons altijd Maatjes en dat houden we er in, want dat zíjn we ook echt.

Naast de TA, hebben we ook een trainingsgroep. De trainingsgroep bestaat uit collega’s met wie je ongeveer tegelijk bent gestart, vanuit verschillende TA’s en ook uit het incompany programma. Met deze groep volg je het gehele trainingsprogramma en maak je dus ook hele intensieve dagen door. Je leert veel over en van elkaar, in een veilig omgeving. Logisch dus, dat je ook met deze collega’s een band opbouwt.

Op de vrijdagen, ook als we geen training hebben, werken veel van ons op het kantoor in Utrecht. We kletsen bij met een kopje koffie, hebben meetings over interne opdrachten, drinken een (0.0%) biertje aan het eind van de dag. Er gaan YSErs op wintersport, Maurice regelt elk jaar een boot voor Koningsdag en de Gay Pride waar we met 50 man dankbaar gebruik van maken, er wordt gewerkt aan Alumni- vrijdagen, we organiseren denktanks, brainstorms bij opdrachtgevers, Digital & Circular Now’s, we reizen samen naar werk, we doen op onze manier aan teambuilding met ExercYSE en YSEtival. Kortom; mijn collega’s geven extra dimensie aan mijn YSE-tijd en maken het een tijd om nooit te vergeten.

Wil jij nog meer weten van YSE in het algemeen of juist meer over Projects specifiek, dan kun je altijd contact met mij opnemen via nelleke@yse.nl

Naar de website van YSE
Deel dit bericht

Comments are closed.