Zo geef je je CV een upgrade

0
Leestijd: 2 minuten

Een CV is vaak het eerste wat een potentiële werkgever van jou te zien krijgt. Het is dus belangrijk om een goede indruk te maken! Als je het lastig vindt om aan werk te komen of maar niet op een eerste gesprek wordt uitgenodigd, is het misschien tijd om eens kritisch naar je CV te kijken. Met een aantal simpele tips geef je je CV een upgrade:

Noem je successen

Vaak wordt werkervaring op een CV opgeschreven als een lijst van taken en verantwoordelijkheden. Hier is niks mis mee, maar het geeft een werkgever geen voorbeelden en successen van je werk. Wat klinkt aantrekkelijker: ‘Verantwoordelijk voor de verkoop’ of ‘Verhoogde de verkoop met 120% in een periode van drie maanden’. Op welke successen en resultaten ben je trots? Welke projecten heb je succesvol afgerond? Wees niet bang om voorbeelden en resultaten in je CV te noemen.

Pas je CV aan per sollicitatie

Ja je leest het goed, het helpt om je CV per sollicitatie aan te passen. Elk bedrijf werkt weer anders en daarom is iedere vacature uniek. Lees goed de vacaturetekst en krijg een beeld wat er van je verwacht wordt. Als je de belangrijkste vaardigheden en eigenschappen weet voor de functie kan je je CV hierop aanpassen. Ook helpt het om subtiel bepaalde kernwoorden van de vacature in je CV te verwerken. Dit kost even tijd, maar je hebt maar een keer de kans om een goede eerste indruk te maken!

Je CV is meer dan je opleiding en werkervaring

Trainingen, cursussen, vrijwilligerswerk, buitenlandervaring; activiteiten die allemaal een mooie aanvulling op je CV kunnen zijn. Denk bij alles wat je op je CV zet of het echt relevant is voor de baan waarop je solliciteert. Als je solliciteert op een marketing functie, noem dan je Google Analytics certificaat, je social media training etc. Buitenlandervaring en vrijwilligerswerk zijn vaak altijd een mooie aanvulling op je CV. Het zegt namelijk ook iets over hoe ondernemend en gemotiveerd je bent om dingen aan te pakken.

Twee zien meer dan een

Laat je CV nakijken door familie en vrienden en vraag om feedback. Misschien ken je wel iemand die in HR of recruitment werkt die je zou willen helpen. Ook zou je een oproepje op LinkedIn kunnen plaatsen en vragen om feedback. Het krijgen van feedback geeft je weer nieuwe inzichten in hoe jij je CV een upgrade kan geven. Misschien noemt je beste vriend wel dat je een sterke eigenschap van jezelf niet hebt genoemd, of zegt je oud-collega dat je bepaalde resultaten nog op je CV kan noemen. Naast de inhoudelijke kant van je CV is het ook heel waardevol om feedback te krijgen op de lay-out van je CV.

Anouk is recruiter en helpt afgestudeerden in hun carrière op haar website Afgestudeerd En Dan?

Wil je hulp bij het vinden van een baan? Lees dan deze blog over de talentpool van Moongro en lees hoe de Career Consultants van Moongro jou kunnen helpen bij de eerste stappen van je carrière!

Deel dit bericht

Comments are closed.