Dirstibution Chain Consultant bij Tata Steel

0
Leestijd: 2 minuten

Tim: “Ik heb de ruimte om ideeën en kansen om te zetten in acties”

  • Tim Sprinkhuizen
  • Distribution Chain Consultant
  • in dienst bij Tata Steel sinds maart 2013
  • studie: Master of Business Administration (MBA), Logistics, Materials, and Supply Chain Management aan de Vrije Universiteit in Amsterdam

Nadat Tim Sprinkhuizen binnen Tata Steel al stage heeft gelopen en een tijdelijke baan heeft gehad werkt hij nu sinds maart 2013 als Distribution Chain Consultant. “Ik heb de ruimte om ideeën en kansen om te zetten in acties en dat spreekt mij erg aan”, aldus Tim.

Omgeving en milieu minder belasten
Het doel van mijn functie is dat ik samen met mijn collega’s het transportnetwerk wat wij als Tata Steel gebruiken voor de lange termijn optimaal vorm geef. Wij moeten goed Inspelen op behoeften en ontwikkelingen van onze klanten en de transport markt. Momenteel ontwikkelen we een Network Tool waardoor we nog sneller kunnen inspelen op deze ontwikkelingen. Het mooie is dat wij hierbij verschillende belangen kunnen dienen. Wij kunnen ervoor zorgen dat wij zowel bewoners in de regio als het milieu steeds minder belasten, gelijktijdig de tevredenheid van onze klanten kunnen verhogen en daarbij ook de transportkosten voor onszelf nog eens kunnen reduceren. Een continue spel van verbetering waarbij het ons doel is   om alleen maar winnaars te hebben.

Verschil maken
Binnen onze afdeling merken wij dat ons werk steeds internationaler wordt. Wij werken meer samen met Europese en Amerikaanse collega’s en we bundelen kennis en ervaringen en delen best practices. Ik vind het echt gaaf om te zien dat je ook echt verschil kunt maken. Hoe mooi is het dat je de resultaten en besparingen als projectteam voor het hoogste directieniveau mag presenteren voor een “Recognition of Excellence”.

Tata Steel is bewuste keuze
Na mijn bedrijfskunde studie heb ik doorgestudeerd om mij verder te kunnen specialiseren binnen de supply chain. Tijdens die studie heb ik als planner bij een transportbedrijf gewerkt, maar heb heel bewust gekozen om mijn carrière bij een groot bedrijf voor te zetten. Tijdens mijn stage had ik de kans al gekregen om Tata Steel goed te leren kennen en ik wist dat alle aspecten uit mijn opleiding en ervaring hier samen zouden komen. Voor mij is Tata Steel echt een uniek bedrijf. Het enthousiasme van collega’s die allemaal voor je klaar staan is zeker ook één van de redenen om heel bewust voor deze organisatie te kiezen. Hoe ik de toekomst zie? Ik zie voorlopig nog genoeg uitdagingen binnen supply chain, ik ben hier nog niet klaar!

Deel dit bericht

Comments are closed.