Een Risk Analysis stage bij PGGM

0
Leestijd: 2 minuten

Anouk Meevis loopt stage bij PGGM op de afdeling Risk Analysis. Wij zijn even bij haar langs geweest om te kijken hoe het daar gaat bij PPGM!

Wat studeer je en aan welke universiteit?

Momenteel studeer ik Sustainable Finance aan de Universiteit van Maastricht en doorloop ik het ‘Thesis Internship Programme’ dat de universiteit aanbiedt. Dit houdt in dat ik tijdens mijn stage vooral bezig ben met het werken aan een onderzoeksvraag die gerelateerd is aan een uitdaging waarmee het bedrijf wordt geconfronteerd.

Hoe ben je bij PGGM terecht gekomen en wat is precies jouw stage-opdracht?

Mijn master Sustainable Finance richt zich vooral op de wisselwerking tussen finance en duurzaamheid en ik wilde dan ook graag stage lopen bij een bedrijf waar deze wisselwerking goed naar voren komt.  De coördinator van mijn master attendeerde mij dan ook op een afstudeeropdracht bij PGGM, een professioneel bedrijf dat duurzaamheid al jaren hoog in het vaandel heeft staan. Ik heb er dan ook voor gekozen mijn scriptie, met als onderwerp ‘ESG engagement’, bij de afdeling Risk Analysis te schrijven. Dit bevalt ontzettend goed! Het is een heel interessante afdeling aangezien de markt momenteel sterk in beweging is en je vanuit Risk veel invloed hebt op alle processen binnen het bedrijf.

Hoe ervaar je stagelopen bij PGGM?

Wat me vooral opvalt bij PGGM is de informele bedrijfscultuur. Iedereen is benaderbaar en bereid je te helpen, als je maar initiatief toont! Ik heb in korte tijd al veel mensen van verschillende afdelingen leren kennen. Het maakt niet uit waar in de organisatie die persoon staat, je kunt ze gewoon mailen voor een koffie.

Aangezien ik bezig ben met een onderzoeksvraag die gerelateerd is aan een echte uitdaging binnen het bedrijf merk ik ook dat iedereen oprecht geïnteresseerd is in mijn onderzoek en de uitkomsten. Dit stukje waardering en interesse maakt het schrijven van mijn scriptie natuurlijk extra leuk. Bovendien krijg ik veel inzichten vanuit het bedrijfsleven en kom ik in contact met interessante partijen die zich ook bezig houden met het onderwerp van mijn onderzoek. Wat ik verder erg prettig vind binnen PGGM, is dat mijn afstuderen centraal staat. Ik krijg volop de mogelijkheid om aan mijn afstudeeropdracht te werken en krijg goede begeleiding. Dit betekent niet dat ik alleen bezig ben met het schrijven van mijn scriptie

Wat heb je tot nu toe geleerd en wat verwacht je van de komende periode?

In de korte tijd dat ik stage loop bij PGGM heb ik al ontzettend veel geleerd. Zo heb ik een basiscursus collectieve pensioenen gevolgd, loop ik mee met een project binnen het Investment Policy Risk Analysis team, sluit ik aan bij team meetings, heb ik een middag vrijwilligerswerk gedaan, een round table event rondom duurzaamheid mogen bijwonen en nog veel meer. Kortom, allemaal kansen die ik niet had gehad als ik mijn scriptie simpelweg in de UB had geschreven. Daarnaast doe ik natuurlijk ook werkervaring op en kan ik ondervinden hoe ik de kennis die ik de afgelopen 4 jaar tijdens mijn studie heb opgedaan kan toepassen binnen een bedrijf.

 

Deel dit bericht

Comments are closed.