Testimonial Liza Jansen – Investment Trainee PGGM

0
Leestijd: 2 minuten

Liza Jansen is in 2015 gestart bij PGGM als Investment trainee: veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Wat en waar heb je gestudeerd?

Ik heb Internationale Economie aan de Radboud Universiteit van Nijmegen gestudeerd. In mijn derde studiejaar heb ik een half jaar aan de Corvinus University van Budapest gestudeerd, waar ik veel geleerd heb over transitie economieën en de huidige economische problemen van het land. Tijdens en na mijn studie heb ik nog buitenlandse stages gedaan in Saudi-Arabië, Mexico en Amerika. Tijdens mijn traineeship bij PGGM ben ik begonnen aan het Chartered Financial Analyst (CFA) programma. In juni 2016 heb ik level 1 behaald.

Hoe ben je in aanraking gekomen met PGGM?

Tijdens mijn studie ben ik geïnteresseerd geraakt in duurzaamheid en social impact. Na mijn studie heb ik in Mexico en in Amerika stages gedaan in deze richting. Ik kwam erachter dat ik deze onderwerpen erg interessant vind, maar dat ik ze graag wil combineren met mijn economische achtergrond. Daarom ben ik actief op zoek gegaan naar bedrijven waarbij ik dit kan combineren. Tijdens deze zoektocht kwam ik PGGM tegen en de grote rol die verantwoord beleggen speelt binnen PGGM sprak mij heel erg aan.

Beschrijf eens een werkweek uit je traineeship?

Op dit moment ben ik bezig met het project klimaatverandering en beleggen. Klimaatverandering zal leiden tot grote veranderingen in de maatschappij en is daardoor een financieel risico voor de portefeuilles van onze klanten. Het onderwerp klimaatverandering is ontzettend breed en kan de portefeuille daarom op veel verschillende manieren raken. Daarbij is er nog niet veel over bekend en moet er dus veel gepionierd worden. Daarom spreek ik in mijn huidige opdracht met veel mensen binnen en buiten de organisatie om zoveel mogelijk kennis binnen te halen. Dit maakt de opdracht heel erg interessant en uitdagend. Verder wordt er binnen het traineeship van PGGM veel aandacht gegeven aan persoonlijke ontwikkeling. Daarom heb ik wekelijkse PO’s om hierbij stil te staan. Ook het sociale aspect wordt niet vergeten: bijna iedere week is er wel een borreltje waar je bij aan kunt sluiten.

Hoe heb je je tot nu toe ontwikkeld (vakinhoudelijk/persoonlijk) binnen PGGM?

Ik ben in mijn traineeship begonnen bij de afdelingen Product & Fundmanagement. Hier heb ik veel geleerd over vermogensbeheer binnen PGGM. Ik weet nu hoe de vermogensbeheerketen van het beleggingsbeleid tot de uitvoering in elkaar zit. Dit is ontzettend waardevol. Bij mijn tweede opdracht bij Performance & Risk Control heb ik vooral geleerd hoe het risicomanagement bij een grote vermogensbeheerder wordt gemanaged. Risicobeheersing is heel erg belangrijk voor PGGM en heeft daarom een grote rol binnen vermogensbeheer. Nu leer ik vooral veel over klimaatverandering en hoe dit de verschillende onderdelen van vermogensbeheer kan raken.

Op persoonlijk vlak heb ik vooral geleerd waar ik energie van krijg en welke competenties ik nog wil ontwikkelen. Ook ben ik erachter gekomen wat ik juist níet aan mezelf wil veranderen. Dit is ontzettend belangrijk om te realiseren: vaak zijn het eigenschappen die je uniek maken. Om dat in te kunnen zetten, moet je je er wel bewust van zijn. Deze bewustwording is voor mij het belangrijkste geweest, omdat je vervolgens gericht kunt werken aan eigenschappen en competenties die je wil verbeteren.

Hoe zou je de sfeer/cultuur omschrijven binnen PGGM?

De cultuur bij PGGM is erg vriendelijk. Iedereen is bereid je te helpen en te vertellen waar ze mee bezig zijn. Op deze manier kun je goed betrokken worden bij initiatieven buiten je eigen opdracht/vakgebied. Dat is erg leuk. Daarbij ervaar ik als trainee veel verantwoordelijkheid en dat vind ik erg prettig.

Deel dit bericht

Comments are closed.