Ilonka volgt een Financieel traineeship

0
Leestijd: 3 minuten

Ilonka Nijhuis ,financieel trainee – PostNL, ging na haar studie Bedrijfseconomie een paar maanden reizen door Azië. Vanuit Taiwan solliciteerde ze op het financieel traineeship bij PostNL. Per maart 2016 ging ze aan de slag. Eerst in twee verschillende functies bij Commercial Control Mail en bij Audit en op dit moment als Controller Operations bij Pakketten. In deze blog lees je hoe haar werkweek er uitziet.

Maandag

Het leukste aan mijn functie is dat ik bij de pakketten depots over de vloer kom. Als Controller ben ik het financiële aanspreekpunt voor vijf van depots. Ik ga met de depotmanagers in gesprek en geef advies variërend van dossiers rondom bezetting, efficiency tot het opstellen van het budget en de te nemen stappen om deze te realiseren. Vandaag reis ik met de bedrijfsauto van Hoofddorp naar het depot in Utrecht. Dit depot verhuist binnenkort naar Nieuwegein, dus er valt nog veel te regelen. Het is goed om je gezicht op de werkvloer te laten zien. Dan ben je niet ‘het meisje van het hoofdkantoor’, maar een collega om mee samen te werken. Wederzijds begrip en respect tussen werkvloer en hoofdkantoor vind ik belangrijk om aan te werken.

Dinsdag

Vandaag hebben we een intervisie met alle Finance trainees uit mijn lichting. Dat is inmiddels een hecht groepje geworden. Tijdens een intervisie werken we volgens een vast format samen aan een bepaald vraagstuk. Dit keer gaat het over de relatie met je manager. Wat als je niet goed met elkaar overweg kunt? We stellen elkaar vragen, maar zonder een advies of mening te geven. Dat komt pas op het laatst. Ik vind dit soort intervisies altijd heel leerzaam. Fijn dat we de tijd en ruimte krijgen om dit te doen. ’s Avonds gaan we gezellig uit eten met de hele groep.

Woensdag

Een gewone kantoordag in Hoofddorp. Bij mijn werk hoort ook dat ik inkooporders van uitzendkrachten controleer en bewaak. Verder werk ik veel met Excel en bouw ik hierin financiële modellen. Bijvoorbeeld om voor de nieuwe depots uit te rekenen hoeveel medewerkers er nodig zijn en wat de financiële impact hiervan is. De opening van de nieuwe depots is een van de projecten waar ik op dit moment mee bezig ben. Het leuke hieraan is dat je samenwerkt met een heel projectteam. Niet alleen collega’s van de afdelingen Finance maar ook Projectontwerp en HR zijn nauw betrokken. Vandaag zitten we ook met het team bij elkaar. ‘s Avonds ga ik naar de sportschool voor een uurtje Bodypump.

Donderdag

Om alle trainees weer even te zien, werk ik vandaag in Den Haag. Het is belangrijk om goed contact te houden. Met sommige trainees ben ik inmiddels goed bevriend geraakt. Ook worden we als trainees begeleid door verschillende mentoren. Dit zijn vaak directieleden of senior managers. Die meetings bereiden we goed voor, dus dat spreken we vandaag ook even door. Na werktijd staat er een potje bowlen op het programma. Samen met een groepje vriendinnen doe ik mee aan een competitie.

 Vrijdag

’s Ochtends werk ik thuis. Zo kan ik even rustig mijn mails en administratie bijwerken. Het is prettig dat je bij PostNL de vrijheid hebt om je eigen agenda flexibel in te delen. Na de lunch ga ik naar kantoor voor een meeting met een collega aan wie ik het project ‘food’ heb overgedragen. Aanvankelijk was ik controller op dit project, maar ik had het er te druk voor. Gelukkig heeft zij het goed overgenomen. Om 16.30uur gaan we lekker borrelen met de collega’s van de hele afdeling.

En dan, weekend!

Mijn weekend staat in het teken van gezelligheid met mijn vriendinnen. Die wonen door het hele land, dus ik ben veel onderweg. Zondag ga ik aan het einde van de dag hardlopen en daarna nestel ik me op de bank voor een avondje Netflixen.

Heb jij interesse om financieel trainee te worden bij PostNL? Heb je goede ideeën en ga je er graag direct mee aan de slag? Bekijk dan alle traineeships van PostNL. 

Deel dit bericht

Comments are closed.