5 sollicitatietips voor het Management Traineeship van PostNL

0
Leestijd: 2 minuten

Voor ons Management Traineeship van PostNL, zijn we op zoek naar financieel talent. Onze trainees worden opgeleid voor senior management (leidinggevende) functies waarin zij bepalend zijn voor onze toekomst. Dus zijn we kritisch in onze selectie en verwachten we andersom dat je zorgvuldig afweegt of PostNL een bedrijf is dat bij jou en jouw ambities past.

Overweeg je om op het Management Traineeship Finance te reageren? In deze blog geef ik alvast 5 sollicitatie tips:

  1. Begin bij jezelf: Wat wil jij? Wat is je ambitie? Waar verwacht je over een aantal jaar te zijn in je ontwikkeling? En wat wil je ontwikkelen? Niet alleen op inhoudelijk vlak, maar ook op persoonlijk vlak kun je veel uit het traineeship halen. In verschillende modules ga je met andere trainees werken aan persoonlijk leiderschap. Zo leer je wat jouw impact is op anderen en hoe je anderen (positief) kunt beïnvloeden, hoe je een eigen visie kunt vormen en deze ook kunt uitdragen en ben je constant bezig met zelfreflectie. Heel leuk en nuttig, voor wie hieraan wil werken.
  2. Oriënteer je: Drink een kop koffie met iemand van PostNL of loop een dagje mee. Zo krijg je een goed beeld van ons bedrijf, en kun je bepalen of er een klik is en je wilt solliciteren. Je kunt ernaar refereren in je brief of het sollicitatiegesprek. Je kunt mij hiervoor altijd bellen of mailen. Of stuur via LinkedIn een berichtje naar een huidige trainee bij PostNL. Zij vertellen je graag over hun ervaringen en beantwoorden je vragen.
  3. Solliciteren: Zorg dat je motivatiebrief een aanvulling is op je CV en geen herhaling. Bedenk goed waarom je juist op deze functie bij ons reageert. In sommige brieven kan ik ‘PostNL’ zo vervangen door de naam van een ander bedrijf. Dat is vaak geen goed teken.
  4. Op gesprek: Bereid je voor en lees je goed in. Bijvoorbeeld door het jaarverslag door te nemen en op de PostNL site te kijken waar we mee bezig zijn. Verder kun je ons op sociale media zoals LinkedIn volgen, zodat je weet wat er speelt. Bepaal vóór je gesprek wat jij wilt weten, maar ook wat je over jezelf wilt vertellen en hoe je dat wilt doen. De STAR-methode is een gesprekstechniek die je daarbij helpt.
  5. Last but not least: Wacht niet te lang. Je kunt nog tot en met zondag 7 januari op het Management Traineeship Finance reageren. Maar met alle brieven die we binnenkrijgen, gaan we meteen aan de slag. Soms starten we zelfs al een procedure op.

 Ben jij op zoek naar een uitdagende functie bij een groot, beursgenoteerd en internationaal bedrijf? En heb je het lef en de ambitie om binnen een paar jaar door te stromen naar een leidinggevende functie? Dan is ons management traineeship misschien wel wat voor jou! Wij bieden verschillende  functies, bijvoorbeeld op het gebied van control waarbij je in een korte tijd veel aspecten van Finance leert kennen en de kans krijgt om innovatief bezig te zijn.

Heel veel succes en hopelijk tot ziens!

*Rosanne Sirre is Graduate recruiter bij PostNL. Ze werft financieel trainees en weet als geen ander wat wel en niet werkt bij het solliciteren.

Deel dit bericht

Comments are closed.