‘Mijn logistieke traineeship bij PostNL.’

0
Leestijd: 3 minuten

Gedurende mijn studententijd in Delft heb ik met verschillende bedrijven kennis gemaakt: een Inhousedag, een project, een stage of een gesprek op een bedrijvenbeurs. Maar hoe weet je nu waar je zelf wilt gaan werken? Een vraag waar ik, net als vele studenten met mij, lastig antwoord op kon geven. Totdat ik op één van deze events geïnspireerd werd door een speech van Liesbeth Kaashoek, onze huidige directeur Pakketten en Logistiek. Het enthousiasme waarmee zij vertelde over de logistieke uitdagingen waar PostNL voor stond zorgde ervoor dat ik op zoek ging naar een stageplek bij PostNL en er uiteindelijk voor koos om te solliciteren voor het logistieke traineeship. Hieronder leg ik uit waarom deze belangrijke keus heeft gezorgd voor een hele leuke, leerzame tijd en een vliegende start van mijn carrière. 

We doen het samen
Vanaf het eerste moment dat ik binnen was bij het traineeship bij PostNL voelde ik me thuis. Er hangt een fijne sfeer en iedereen staat open om elkaar te helpen. Een uitnodiging voor een kop koffie wordt altijd geaccepteerd en tijdens de drukste periode van het jaar helpt iedereen mee om de pakketten en kerstkaarten op tijd bij de klanten te bezorgen.

Je krijgt vertrouwen en waardering
Vanuit mijn stage ben ik doorgegroeid naar mijn eerste functie. In plaats van dat mijn onderzoek op de plank belandde, mocht ik het gaan uitvoeren. Ik kreeg waardering voor mijn werk en tegelijkertijd een mooie kans. Ik kreeg een functie als projectleider met veel verantwoordelijkheid in een omgeving waar ik mocht leren van mijn fouten. 

Je specialiseert je in de logistiek
Vlak na de start van mijn functie begonnen ook de logistieke trainingen die bij het traineeship horen.  Je krijgt de kans om nieuwe kennis op te doen en werkt samen aan logistieke cases uit alle bedrijfsonderdelen van de organisatie. Zo leer je zelf veel over welke logistieke uitdagingen er allemaal spelen in het bedrijf, maar kun je ook een bijdrage leveren voor het bedrijf

Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling
Samen met een groep jonge collega’s ben ik na een paar maanden gestart aan het persoonlijke ontwikkelingstraject van de Baak. Gedurende het traineeship heb ik leren reflecteren, ben ik mij bewust geworden van mijn eigen valkuilen en heb ik geleerd om mijn sterke kanten beter te benutten. 

Je krijgt de kans om te werken op de vloer
In mijn tweede functie ben ik gaan werken in de operatie. Een stap die ik absoluut niet had willen missen. Naast heel veel kennis van het proces, heb ik in dit jaar mijn eerste ervaring kunnen opdoen in een leidinggevende functie. De sfeer op een sorteercentrum is hartstikke gezellig en je spreekt veel verschillende collega’s.

Je kunt je eigen pad bepalen
Gedurende mijn traineeship was ik zelf verantwoordelijk voor de keuze voor mijn volgende stap. Hierdoor heb ik bij verschillende bedrijfsonderdelen kunnen kijken, zoals bij International, en heb ik zowel operationele als commerciële logistieke functies kunnen uitvoeren. Hierdoor kom je er snel achter wat je leuk vindt en wat niet. 

Je bouwt in korte tijd een groot netwerk op
Door te werken op verschillende plekken, met veel verschillende mensen, en door het vele contact met andere trainees heb ik in korte tijd een groot netwerk opgebouwd. Zo weet ik in mijn werk de juiste mensen te vinden en zij mij, en zo heb ik via mijn collega’s de juiste laatste stap in mijn traineeship kunnen maken.  

Ik heb hechte vriendschappen opgebouwd
Naast dat ik veel heb geleerd, heb ik vooral ook een hele leuke start van mijn carrière gehad. Het traject heb ik doorlopen met een groep jonge ambitieuze collega’s. Door veel met elkaar te delen, bouw je snel een hechte band op waardoor ik er een fijne groep vrienden bij heb gekregen.

Geïnteresseerd in een traineeship bij PostNL? Klik hier en lees meer over werken bij PostNL

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Vacatures bij PostNL

 

 

 

Deel dit bericht

Comments are closed.