Eerste maand als ABN IT Business trainee

0
Leestijd: 2 minuten

Afgelopen september was ons ABN team 7 helemaal compleet! Na een Ardennenweekend, YConboardingsbootcamp, 2 Young Colfield sessies en vele vrijmibo’s verder blikt onze Bas terug op de afgelopen 2 maanden bij ABN! Nieuwsgierig hoe het hem tot nu toe is bevallen? Lees zijn blog!

Halverwege september was het zo ver. Voordat ik op maandag zou beginnen bij ABN als Business IT Trainee ging ik eerst 3 dagen naar de Ardennen met de andere boys van ABN7. Een groep van totaal verschillende gasten met ieder dezelfde uitdaging voor zich; een jaar lang als Development Engineer werken bij ABN Amro.

Aan het begin van het Ardennenweekend leerde ik de 4 andere jongens kennen en begon het (net zoals altijd bij nieuwe vriendschappen) stroefjes. Veel dieper dan “Waar woon je?” en “Oh leuk, nee ik maak m’n lunch zelf” gingen de gesprekken niet. Het was lastig om een common ground te vinden waar we het over konden hebben. Zelfs over ABN konden we het niet echt hebben, want één iemand was al 2 maanden bezig, twee waren pas 2 weken bezig en de laatste twee (waaronder ik) moesten nog beginnen.

In het verloop van het weekend veranderde dit compleet. Van vijf vreemdelingen transformeerden we naar vijf handen op één buik. Met activiteiten zoals mountainbiken, abseilen, trapeze springen, biertjes drinken en de levenslijn leerden we elkaar niet alleen kennen, maar ook vertrouwen. Dit weekend bracht ons samen en maakte ons een team.

Wat voor mij belangrijk is, is dat ik werk met leuke mensen. Mijn crew van Young Colfield kende ik nu, maar daarmee werk ik niet vijf dagen per week. Het was nog maar de vraag of de mensen bij ABN net zo leuk zijn. Dit viel niet tegen. Wat de eerste maand leuk maakte bij ABN, waren de mensen die er werken. Iedereen is ondernemend en vindt het leuk om gezellige dingen te organiseren op de afdeling. Een voorbeeld is de befaamde whiskyproeverij op donderdagmiddag. Om half 5 komen er een stuk of 20 flessen whisky op het bureau te staan waar vervolgens op een deftige manier een mening over wordt gegeven. Ben je voor het eerst? Dan mag je gewoon meedoen. Wil je jezelf inkopen? Dan kost dat één fles.

Verder zijn er in de eerste maand dat ik werk bij de ABN al talloze leuke events georganiseerd. Zo heb ik meegedaan aan een crickettoernooi, ben ik bij een feestje van de Young Bankers Association geweest (met open bar) en is er binnenkort een grote bijeenkomst van alle jonge Nederlandse bankiers. Op deze manier blijf je niet te veel haken in de dagelijkse sleur en leer je veel mensen kennen.

Al met al ben ik heel blij met mijn keuze bij zowel Young Colfield als ABN. Ik zie het komende jaar met veel plezier tegemoet en hoop nog veel leuke dingen te doen.

Deel dit bericht

Comments are closed.