Biorella bij Nestlé Nederland – Nestlé

0
Leestijd: 2 minuten

Trade Marketeer

Startdatum Nestlé September 2013
Studie Msc. International Business
Passies en hobby’s Reizen, dansen, sieraden

Hoe ben je bij Nestlé terecht gekomen?

Tijdens mijn studie was ik er al snel achter dat de dynamiek van de FMCG-branche mij enorm aantrok. Ik heb toen door middel van inhousedagen en bedrijvendagen een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven genomen. Wat mij specifiek aantrok aan Nestlé is de open en informele bedrijfscultuur. Aangezien je toch een groot deel van je tijd aan je werk besteedt, vind ik het heel belangrijk om ergens te werken waar de sfeer goed is en waar je wordt uitgedaagd.

Nadat ik mij had aangemeld voor het Young Talent Programme en het sollicitatiegesprek goed was doorgekomen, stond ik op een maandag in mei, toch best zenuwachtig, in Putten klaar voor de Business Course. De Business Course bestaat uit 3 dagen, waarbij je door middel van cases, presentaties en rollenspellen kennis maakt met Nestlé. Het gaafste aan deze dagen vond ik de barbecue. Tijdens de barbecue kwam er een groep van nog eens 20-25 Nestlé collega’s naar Putten. Hierdoor kon ik met veel mensen praten en een goed beeld vormen van Nestlé. Voor mij was dit moment een enorme bevestiging van de open en informele Nestlé-cultuur.

Mijn loopbaan bij Nestlé

Ik ben bij Nestlé gestart in het Young Talent Programme. Dit betekent dat ik ben begonnen als Regional Account Manager. Omdat je elke dag bezig bent op de winkelvloer, krijg je een heel goed beeld van wat de uitdagingen zijn waar een ondernemer of filiaal tegenaan loopt. Deze learnings gebruik ik dagelijks nog steeds!

Na de buitendienst ben ik gestart als Jr. Category manager Confectionery voor de Out-of-Home (OOH)-kanalen. Op category management ben je bezig om de gehele Confectionery-categorie te laten groeien. Aan de ene kant houd je de ontwikkelingen in de markt in de gaten en is het erg belangrijk om goed te begrijpen waarom de shopper een bepaalt product koopt. Aan de andere kant ben je ook proactief samen met onze klanten bezig om de categorie te laten groeien.

Na 8 maanden in het OOH-kanaal te hebben gewerkt, kreeg ik de kans om ook de Retail kant beter te leren kennen. Inmiddels werk ik sinds oktober 2014 als Trade Marketeer in de commerciële divisie. Deze functie houdt in dat je, in nauwe samenwerking met de Sales-afdeling, jouw klanten helpt om de categorie te laten groeien. Door goed de dynamieken, uitdagingen, doelstellingen en shoppers van je klant te begrijpen, voorzie je de klant van objectieve adviezen op het gebied van assortiment, schap- en categorie-initiatieven, zoals pilots en activaties. Het leuke aan deze rol als sparringpartner is dat je continu werkt aan groei en verbetering van de categorieën: Culinair, Confectionery, Drinks en Nutrition.

Waarom Nestlé?

Mijn verwachtingen over het werken bij Nestlé zijn helemaal uitgekomen. De Nestlé-cultuur is erg open en collega’s zijn altijd bereid om je verder te helpen. Omdat wij binnen Nestlé veel in cross-functional teams werken ben je ook goed op de hoogte van wat er in andere teams speelt. Deze brede kijk op de FMCG-business vind ik erg waardevol! Ik leer tegelijkertijd ook veel van Marketing, Sales, Finance, Supply, Legal etc.

Ik ben erg blij dat ik heb gekozen voor Nestlé en Nestlé voor mij. Hoewel Nestlé wereldwijd het grootste voedingsmiddelenconcern is, voelt Nestlé enorm Nederlands aan. Onze focus is echt gericht op de Nederlandse markt, dus de Nederlandse consumenten, shoppers en klanten staan centraal in de keuzes die wij maken.

Deel dit bericht

Comments are closed.