Bob zijn eerste maand als KLM IT trainee

0
Leestijd: 3 minuten

Nieuwsgierig naar hoe de eerste weken van een KLM IT trainee er uit zien? En daarnaast hoe het tot nu toe bevalt? Lees dan de blog van Bob, die begin oktober is begonnen met dit toffe programma!

Daar zit ik dan. Twee maanden geleden was ik nog met volle vrijheid op surfvakantie in Frankrijk, en nu zit ik hier op kantoor bij KLM. Mijn eerste echte “grote mensen baan”. Na een lange periode van studeren is het uiteindelijk toch tijd bij werkend Nederland te gaan horen. Met de talloze opties is het niet gemakkelijk een keuze te maken. Het is vast één van die “belangrijkste keuzes” die je maakt waar je later op kan terugblikken vanachter de geraniums. Maar nu is het afgelopen met al die tijd voor sociale contacten, afgelopen met de vrijheid, en afgelopen met de feestjes. Of toch niet?

Nou, de eerste vier weken stonden in het teken de mede trainees van KLM te ontmoeten, en om samen een sterk team te vormen. Dit klinkt leuk en aardig, maar als iedereen zó anders is valt dit niet mee. Hier heeft Young Colfield een oplossing voor: de team-building bootcamp. Maar wat houd dit nou dan in? Nou, we zijn in de middle-of-nowhere beland (Overijssel) tussen de geiten en ezels, om gezamenlijk allerlei opdrachten uit te voeren. Denk hierbij niet aan standaard team-building activiteiten, maar meer aan opdrachten als ‘spreek twee minuten lang over wat je in de ander waardeert’ en het vertellen je levenslijn aan de rest. Nou, het is onmogelijk dit alles duidelijk over te kunnen brengen, maar dit is de gedachte waarmee ik deze bootcamp afsloot: “Ongelofelijk, ik weet gewoon meer van deze mensen die ik net 4 dagen ken, dan vrienden die ik al 10 jaar lang ken.” Nu spreken wij elkaar dagelijks op kantoor en lunchen we vaak samen. Geen tijd voor social contacten? Onzin.

En de vrijheid dan? Nou, bij KLM heb ik zoveel vrijheid als ik op had kunnen hopen binnen zo’n groot bedrijf. Het is geen nine-to-five baan. Of je nu om 7 uur begint of 10 uur begint, of je een keer thuis wilt werken, het is allemaal mogelijk. Zolang je het team waarbinnen je werkt op de hoogte houd en de 40 uur haalt binnen de week. Ook wordt ik helemaal ondersteund en aangemoedigd om zelf te oriënteren wat ik leuk vind om te doen, en waar ik mijn focus op wil leggen. Hiernaast is er op kantoor ook genoeg ruimte jezelf te uiten: flexibele werkplekken, veel verschillende ruimtes om je even in terug te trekken, maar ook vooral de pingpong tafel die midden op de werkvloer staat. Hier ben ik vaak te vinden om even los te komen, en ook mijn collega’s beter te leren kennen.

Maar er is natuurlijk niet zoveel tijd meer voor feestjes, toch? Nou, wel dus. Zowel Young Colfield en KLM organiseren beiden activiteiten buiten werk. Zo zijn er elke maand zeker 2 verschillende happenings, vaak op donderdag- of vrijdagavond. Elke eerste donderdag is er een ‘terugkomavond’ bij Young Colfield, waarbij één trainee team iets voorbereid voor alle anderen. Dit wordt altijd afgesloten met een borrel. Hiernaast heb ik laatst een team dag gehad bij KLM, waarbij de hele afdeling in kleine groepjes een start-up challenge hebben gedaan. Ook weer afgesloten met een borrel. En in December komen er twee kerstborrels aan, van KLM en van YC. Genoeg te feesten borrelen dus!

Kortom, ik had niet op een betere start van deze nieuwe periode kunnen hopen. De twijfel in mijn hoofd “Heb ik wel de juiste stap gezet?” is helemaal weg, en ik kan niet wachten om de rest van dit traineeship te doorlopen. Kom maar op!

Meld je nu aan voor het KLM IT talent program

 

Deel dit bericht

Comments are closed.