Charlotte over haar ervaring als adviseur bij OchtendMensen- OchtendMensen

0
Leestijd: < 1 minuut

Charlotte van Woerden werkt als adviseur bij OchtendMensen, onderdeel van Twynstra Gudde. Vanuit die positie is ze in september 2018 aan de slag gegaan binnen het stakeholderteam van de NS 

Meningen over de NS

De NS, iedereen vindt er wat van. De een geniet ervan in alle rust van plek naar plek te zoeven terwijl half Nederland in de file staat, de ander vervloekt de organisatie als ’s ochtends vroeg de trein naar studie of werk is uitgevallen. Naast reizigers zijn er nog veel meer groepen en organisaties die een mening over én een belang bij de NS hebben. De politiek, milieu- en toegankelijkheidsorganisaties, ProRail, consumentenorganisaties, de staat als aandeelhouder… Te veel om op te noemen.

Stakeholdermanagement

Met mijn collega’s binnen het stakeholderteam hou ik contact met organisaties die belang hebben bij de NS. Dit doen we door organisaties vroegtijdig bij plannen van de NS te betrekken en intensief met andere organisaties samen te werken binnen bijvoorbeeld de mobiliteitsalliantie. Ook intern valt er een hoop te managen, want binnen een organisatie waar 30.000 mensen werken is het een hele kunst om ervoor te zorgen dat mensen op één lijn zitten en ‘met één mond’ spreken.

Leren binnen een dynamische omgeving  

Ik heb een afwisselend takenpakket gekregen. Zo heb ik de opdracht het accountmanagement van de NS inzichtelijker te maken, ben ik betrokken bij het uitrollen van een intern ontwikkelprogramma strategisch omgevingsmanagement en organiseer ik een dialoogsessie voor studenten en starters over de nieuwe strategie van de NS. Uitdagend en erg leerzaam, en dat sluit goed aan bij het programma van OchtendMensen, waar we leren door te werken en met behulp van opleidingen extra vaardigheden leren.

Deel dit bericht

Comments are closed.