Ervaring als Management Trainee Achmea

0
Leestijd: < 1 minuut

Management Trainee, Leonie Teeuwen, vertelt over haar traineeship bij Achmea:
Toen ik in mei 2013 begon aan mijn traineeship, was het duidelijk dat één van de vier opdrachten in het buitenland zou plaatsvinden. Achmea vindt het belangrijk dat trainees buiten hun comfortzone gaan en ontwikkelpunten aan bod kunnen laten komen die je misschien niet zo snel binnen de Nederlandse organisatie vindt. En het is natuurlijk gewoon onwijs mooi om zoiets te mogen meemaken! Er is de mogelijkheid je opdracht binnen de OpCo’s te doen (operational companies, bedrijven van Achmea in Dublin, Moskou, Athene, Istanbul en Bratislava) of te kiezen voor een MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) opdracht, wat betekent dat je aan de slag gaat met microverzekeringen.

Na veel enthousiaste gesprekken te hebben gevoerd, kwam ik erachter dat ik het een ontzettend mooie uitdaging zou vinden om voor MVO naar het buitenland te gaan. En… laat het nou net zo zijn dat Jaap (van Heugten) uit mijn stream dat ook wel zag zitten! Samen zijn we de uitdaging aangegaan om een mooie opdracht samen te stellen waar we het verschil kunnen gaan maken.

De uitkomst? Een project in Cambodja waar we zes maanden naar toe zullen gaan om ons te gaan richten op zorgverzekeringen en agroverzekeringen. Dit project wordt vanuit Nederland aangestuurd door het projectteam Cambodja, waarin Sophie Hulshof onze directe contactpersoon wordt en ook mee zal gaan om ons te introduceren bij de mensen van RACHA, de lokale organisatie waar wij voor gaan werken.

– Leonie Teeuwen

Deel dit bericht

Comments are closed.