Ervaring Application Development Avanade

0
Leestijd: 2 minuten

Jeremy Klamer, Application Development Avanade: ‘Iedereen is even belangrijk en als je iets vindt, wordt daar altijd naar geluisterd’

Ongeveer een jaar geleden zocht ik een afstudeerplek. Ik was bij een aantal grote spelers langs geweest maar op de een of andere manier was ik nog niet helemaal verkocht. Toch nog maar even bij Avanade langs dus! Dit ging gelijk anders en dan bedoel ik op een hele goede manier. Ik had namelijk verwacht met dezelfde standaard recruitment vragen bestookt te worden, maar dit was niet het geval. Ik sprak gelijk met de manager van de development afdeling en we hebben het alleen maar over techniek en de toekomst hiervan gehad. Dat is weer eens wat anders dan ‘Wat zijn je drie verbeterpunten?’. Ik heb tijdens mijn stage ook heel veel gezien. Daar draait het om bij Avanade; de techniek. Een eis voor alle medewerkers is dan ook dat je hier een passie voor hebt. Het is tenslotte toch waar je de hele dag mee bezig bent.

Mijn stageperiode verliep heel soepel. Iedereen was makkelijk te benaderen en er was meer dan genoeg hulp beschikbaar. Ook werden er elke twee weken vergaderingen georganiseerd met alle stagiairs zodat je op de hoogte bent van elkaars voortgang en je elkaar kunt motiveren. Daarnaast kregen we workshops over het schrijven van wetenschappelijke artikelen en presenteren. Uiteraard dacht ik dit totaal niet nodig te hebben, maar ze bleken echt veel toe te voegen!

Na mijn stage

Na mijn stage ben ik direct bij Avanade aan de slag gegaan als Analist. De eerste paar dagen kregen alle nieuwe medewerkers presentaties en informatie over de organisatie. Wat mij heel erg opviel was dat bijna alle presentaties werden gegeven door afdelingsmanagers en zelfs de CEO! Het voelt hierdoor niet als een standaardverhaal  en alsof je ‘zomaar de volgende medewerker bent’. In de pauzes bleven ze ook altijd even hangen om met iedereen een praatje te maken.

Ik kon na vier dagen gelijk op mijn eerste gesprek bij een klant en ben daar ook direct begonnen. Het sloot goed aan bij wat ik wilde en ik ga dan ook nog elke dag met veel plezier naar mijn werk.

In mijn eerste jaar heb ik geleerd dat iedereen even belangrijk is en als je iets vindt, wordt daar altijd naar geluisterd. Ik heb Avanade leren kennen als een gezellig bedrijf waar alles mogelijk is. Of je nou keihard wilt doorgroeien tot top manager of wilt programmeren tot je er bij neer valt.

En o ja, elk jaar is er een enorm bedrijfsfeest, er zijn clubmeetings, architecture avonden, development avonden, oneindig veel trainingen en nog veel meer. Kortom, ik heb altijd meer dan genoeg te doen!

Deel dit bericht

Comments are closed.