Ervaring inhousedag Optiver

0
Leestijd: 2 minuten

Met een gezellige club van een man of 20 ging B&R naar de inhousedag bij Traders Company Optiver, gelegen aan de Zuidas in 020.

Gearriveerd om ongeveer 14:30 werden wij ontvangen door de dames van Recruiting en kregen wij allen een prachtig naamkaartje. Een verdieping omhoog werden wij een zaal ingeleid waar opeenvolgend Kim van Recruitment ons vertelde over wat Optiver doet en inhoudt, Maarten Botman (Wholesale Trader) dieper op het werk inging en wat over zichzelf vertelde en uiteindelijk John Rothstein (Screen Trader & Trainer) die dieper op de core business van Optiver inging.

Voordat John aan het woord kwam had Kim echter nog een verrassing voor ons: een numerieke test! Wij werden allen aangenaam (of onaangenaam, het verschilde een beetje per persoon) verrast door een blaadje met 80 vragen en een antwoordvel. De vragen waren van het soort 0.0032 x 0.7 = ? en allerlei creatieve breuken. In totaal 8 minuten voor 80 vragen: 6 seconden per vraag. Om een screentrader te worden was de benodigde minimumscore 56 – om een Wholesale Trader te worden 44. Onder ons bevonden zich twee potentiële Wholesale Traders en helaas nét geen Screen Trader. Als wij niet waren verrast hadden wij uiteraard allemaal 56+ gehaald…

Na de test en presentaties gingen wij “de vloer op”, ofwel, een kijkje nemen in de keuken van Optiver. John Rothstein leidde ons naar de ruimte waar alle traders voor enorme bakbeesten van schermen alle informatie in de gaten aan het houden waren, zoekend naar kansen voor een mooie trade. John werd door ons bestookt met allerlei vragen – er was grote interesse. Na dit alles gezien te hebben gingen wij terug naar de ontvangstruimte om een spel doen dat “Market Making” simuleert, iets wat de mannen (en die enkele vrouw) bij Optiver dagelijks doen. Het spel werd niet door iedereen even snel opgepakt, maar na een aantal rondes begon men het te begrijpen en er de lol van in te zien – een leuk spel dat niet zou misstaan als een activiteit bij B&R!

Wij sloten de interessante inhousedag af met een borrel waar de dames van Optiver een boel pizza’s hadden laten bezorgen voor de hongerige mannen van B&R. Een ieder heeft de kans gehad om met de traders van Optiver in een gezellige setting nog eens te babbelen.

Ben je benieuwd naar werkervaring van een werknemer bij Optiver? Klik dan hier.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.