Rik vertelt over stage lopen bij Perfetti van Melle

0
Leestijd: 2 minuten

Wie ben ik?

Mijn naam is Rik Callens en ik studeer Finance & Control, sinds eind augustus loop ik stage bij Perfetti van Melle in Breda, in totaal loop ik 5 maanden stage op de financiële afdeling. Ik heb er nu 3,5 maand opzitten en deel graag mijn ervaring met jullie.

Hoe kom ik bij Perfetti van Melle?

Ik ben hier terecht gekomen door mijn bijbaan, ik heb bijna 2 jaar in de productie gewerkt bij Perfetti van Melle in Breda. De naam Perfetti van Melle zegt je misschien niet zoveel maar de merken die onder PVM vallen kennen de meeste mensen wel. Zo wordt er in Breda Mentos gemaakt en vallen ook de merken Chupa Chups, Fruitella en nog meer onder PVM. Toen ik hier als bijbaan in de productie werkte was ik op zoek naar een stageplek en dacht er toen al snel aan om hier stage te gaan lopen. Ik vond het toen namelijk ook al een fijn en goed bedrijf. Toen ik het vroeg waren ze gelijk enthousiast en zo had ik redelijk snel deze stageplek geregeld.

Wat zijn mijn werkzaamheden?

Vanaf de eerste dag ben ik hier heel goed ontvangen en willen ze mij overal mee helpen als ik iets vraag. In het begin van mijn stage heb ik aangegeven zoveel mogelijk van de financiële afdeling te willen zien en ik heb nu 3,5 maand van de 5 maanden stagegelopen en heb het meeste al gezien. Ik vind het ook fijn dat als ik vraag of ik bij iemand een dagje mee kan kijken het geen probleem is en ik die dag overal bij wordt betrokken. Binnenkort komen er mensen van de belastingdienst langs en dan geeft PVM een presentatie over wat ze het afgelopen jaar hebben veranderd/opgemerkt, ik mag er bij deze presentatie ook bij zijn. 

Verder heb ik altijd wel wat te doen, ik hoef mij hier niet te vervelen. De eerste weken heb ik veel facturen geboekt omdat dit de basis is op de financiële afdeling. Verder heb ik nog een paar projecten gekregen waarmee ik aan de slag kon gaan. Het project wat ik erg leuk vond om mee bezig te zijn ging over, het uitzoeken hoe uren van uitzendkrachten beter kunnen worden geboekt zodat het overzichtelijker zou gaan worden.

Hoe kijk ik terug op de afgelopen 3,5 maand?

In het begin was het best wel wennen om fulltime te werken, na een aantal weken was ik eraan gewend en werd het een stuk makkelijker. Doordat ik veel heb mogen zien en doen kijk ik positief terug op de afgelopen 3,5 maand. Door mijn eerdere ervaring met het bedrijf had ik voor mijn stage al verwacht dat ik het als positief zou gaan ervaren en deze verwachting is zeker waargemaakt. Ik vond het ook fijn dat als ik iets voor school moest doen/maken ik daar alle ruimte voor kreeg en als ik stukken aan mijn stagebegeleider liet lezen werd er ook kritisch naar gekeken om zo een zo goed mogelijk verslag ervan te maken.

Interesse in een stage bij Perfetti van Melle? Bekijk de mogelijkheden! Klik hier om het verhaal van een oud stagiair te lezen bij Perfetti van Melle!

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Lees meer over stage mogelijkheden
Deel dit bericht

Comments are closed.