Ervaring Microsoft MACH-trainee

0
Leestijd: 2 minuten

Ernestine van Rappard is MACH-trainee bij Microsoft, hieronder vertelt zij over haar ervaringen:

icrosoft is een van de grootste bedrijven ter wereld en ik had nooit gedacht dat ik hier zou gaan werken. Tijdens mijn studies Rechten en Bedrijfskunde heb ik uitgebreid gekeken wat de Advocatuur te bieden had en ook wel nagedacht over het Bedrijfsleven. Destijds was een vriend van mij al werkzaam bij Microsoft en vroeg of ik het leuk zou vinden om naar de business course te gaan, de Mixed Minds Business Course. Ik ging hier eigenlijk vrij onbevangen in en liet het allemaal over mij heen komen.

Aan het einde van de dag liep ik naar huis en toen belde ik mijn ouders; ‘Dit moet het worden, ik wil bij Microsoft werken’. Voor mijn ouders kwam dit als een verrassing, ik was nou niet echt het type wat een computer in en uit elkaar schroefde in mijn weekend, maar toen ik uitlegde wat mijn overwegingen waren werd het een beetje duidelijk.

Compleet in extase was ik dan ook toen ik hoorde dat ik was aangenomen! Mijn eerste werkdagen volgde en inmiddels zit ik hier nu 15 maanden – ik heb de leukste baan ter wereld. Ik probeer mijn motivatie te omschrijven, maar je moet echt langs geweest zijn bij ons op kantoor om te snappen wat mij iedere dag drijft om hier te werken. De verantwoordelijkheden die ik krijg, de uitdagingen waar ik dagelijks mee te maken heb, mijn collega’s, de vrijheid en mijn omhoog schietende leercurve is de reden dat ik nog geen dag zonder 100% enthousiasme naar mijn werk ben gegaan.

Het zijn van een MACH-er (een trainee) opent zoveel deuren binnen onze organisatie en het programma is gevuld met allerlei trainingen en ontwikkeltrajecten. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zo nog 5 jaar MACH zou willen zijn, echter is het voor mij nog maar 9 maanden genieten van deze status waarna ik hopelijk nog jaren bij Microsoft mag blijven!

Deel dit bericht

Comments are closed.