Sollicitatieprocedure bij Shell

0
Leestijd: < 1 minuut

Het sollicitatieproces bij Shell bestaat uit vier stappen waarbij een tijdsaanduiding wordt gegeven die als richtlijn wordt gehandhaafd.

Stap 1 bestaat uit het vinden van een passende vacature, bij deze vacature kan je online solliciteren. Wanneer er geen passende vacature is op dat moment is het mogelijk om een zoekopdracht aan te maken en lid te worden van de Shell Talent Community. Op die manier ontvang jij updates over grote projecten en conferenties op jouw vakgebied. Daarnaast kan het zijn dat recruiters contact met jou opnemen wanneer er een passende vacature is.

Stap 2 is het daadwerkelijk solliciteren bij Shell. Wanneer jij nog niet geregistreerd bent dan kan je dat als eerste doen. Op die manier kan je een profiel aanmaken en is het mogelijk om een sollicitatie in te sturen. Binnen 48 uur wordt jouw sollicitatie bevestigd. Door in te loggen met jouw profiel kan je de status van jouw sollicitatie volgen.

Als jij in stap 3 bent beland is het tijd voor een gesprek. Circa twee weken na het ontvangen van je sollicitatie wordt er een gesprek gepland. Dit gesprek duurt ongeveer 45 tot 60 minuten en gebeurt per telefoon. Dit is de gelegenheid dat je vragen kan stellen over de functie, hoe het is om bij Shell te werken en alle andere aspecten van de vacature.

Stap 4 bestaat uit de beoordeling waarvoor je drie weken na het gesprek wordt uitgenodigd. Dit zal maximaal vier uur duren. Deze stap bestaat uit gestructureerd gesprek, een inhoudelijke discussie of presentatie en in sommige gevallen een oefenscenario. Binnen enkele dagen ontvang je een bericht van Shell.

Deel dit bericht

Comments are closed.