Tax business course Deloitte

0
Leestijd: 2 minuten

Ik ben Agnes Maassen, 23 jaar en student Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds maart  ben ik, naar aanleiding van de Tax business course naar Hong Kong, als werkstudent begonnen bij Global Business Tax (ERT).

Kennismaking

Het is al bijna een jaar geleden dat ik intensief kennismaakte met Deloitte. Het was op de fiscale besturendag dat ik Deloitte leerde kennen als een dynamisch en vooruitstrevend kantoor dat steeds zichzelf probeert te innoveren. Dit kwam mede doordat tijdens deze dag de insteek van de Tax business course (BC) werd gepresenteerd. Tijdens de Tax business course reizen studenten af naar Hong Kong om een echte klant te bedienen. Door de unieke invulling van de Tax business course (BC), sprak Deloitte mij erg aan. Ik zag het als een nieuwe en onbekende uitdaging om mijn fiscale kennis eens in de praktijk toe te passen voor een echte klant. Dus besloot ik te solliciteren.

Uiteraard was ik niet de enige student die solliciteerde. Na een nauwkeurige selectieprocedure werd ik met het heugelijke nieuws verblijd dat ik mee mocht naar Tax business course Hong Kong. Voordat wij met een groep van 12 studenten naar het Oosten mochten afreizen, kwamen wij samen met Deloitte medewerkers een aantal keer bijeen. We moesten eerst een primair advies schrijven voor de klant.

“Hong Kong here I come!”

Na een aantal intensieve dagen was eindelijk het moment aangebroken: Hong Kong here I come! Bepakt en bezakt met laptoptassen en koffers stonden we op Schiphol. Toen we aankwamen in Hong Kong was het elf uur in de ochtend lokale tijd. Gelukkig konden we onze spullen in een grote slaaptent aan het strand droppen. Om alle werkdruk en fiscaliteit los te laten, maakten we een ruwe kanotocht over het onstuimige water. Nadat iedereen was teruggekeerd, werd er gegeten en gedronken. Daarna was het tijd voor een spel waarbij je jezelf en de anderen beter leerde kennen. Wederom werd bevestigd dat tijdens deze Tax business course DeloitteBC ook aandacht werd geschonken aan ‘de mens achter de fiscalist’.

De volgende dag was het ‘serious business’ en werd hard geklust om het advies voor de klant volledig rond te krijgen. ‘Work hard, play hard’ was het credo en derhalve werden de strandtenten vervangen door een luxueuze hotelkamer in het centrum van Hong Kong. De volgende ochtend stond iedereen fris en fruitig met gezonde spanning paraat om de klant omver te blazen met een uitgewerkt advies. Een viertal gelukkige studenten, waaronder ikzelf, mocht de presentatie geven aan de klant. Ik weet nog precies wat ik zei: ‘a rollercoaster of experiences’ en dat is ook precies hoe ik aan de  Tax business course terugdenk. Wat was het een geweldige week! Die avond hebben we met zijn allen enorm lekker gegeten en gefeest totdat de zon opkwam.

Terugblik

De positieve ervaring die ik tijdens de Tax business course heb meegemaakt gun ik iedereen. Ik zou daarom iedereen willen aanraden om de stoute schoenen aan te trekken en te solliciteren. Succesvol word je door uit je comfortzone te stappen en uitdagingen aan te gaan!

Ben je net als Agnes ook niet bang om de stoute schoenen aan te trekken? Check de website met diverse business courses en solliciteer direct!

 

 

Deel dit bericht

Comments are closed.