Shell vindt Diversity & Inclusion enorm belangrijk

0
Leestijd: 2 minuten

Waar staat Diversity & Inclusion voor bij Shell?

Diversity & Inclusion is zeer belangrijk bij Shell, maar wat houdt dit nu eigenlijk in? Shell heeft als groot, internationaal bedrijf een zeer uitgebreid werknemersbestand. Om medewerkers succesvol te laten presteren en ontwikkelen, is ‘Inclusion’ essentieel. ‘Inclusion’ staat voor een werkomgeving waar variatie tussen mensen wordt gewaardeerd. Iedereen krijgt de kans zichzelf te zijn binnen de bedrijfswaarden, -normen en –principes en waar zijn of haar vaardigheden en talenten tot ontwikkeling kunnen komen.

Diversity (in het Nederlands: diversiteit of verscheidenheid), leidt op zichzelf niet direct tot positieve uitkomsten. Alleen als onderlinge verschillen gewaardeerd en geaccepteerd worden en iedereen zich gehoord, begrepen en gewaardeerd voelt, kun je spreken van een succesvol Diversity & Inclusion beleid.

Wat maakt Diversity &Inclusion belangrijk voor Shell?

Shell heeft wereldwijd hetzelfde Diversity & Inclusion beleid, maar voor elk land zijn specifieke focuspunten. “We houden rekening met lokale culturen en uiteraard met de geldende wet- en regelgeving. We zijn opzoek naar de perfecte balans.”

Diversiteit zorgt voor diverse manieren van denken, dit is belangrijk voor de innovatie van het bedrijf. Uit meerdere studies is gebleken dat medewerkers die zich gerespecteerd en gewaardeerd voelen, meer betrokken zijn bij het bedrijf en zijn prestaties. Ze werken meer doelgericht en zijn productiever.

Door globalisering en demografische veranderingen is de wereldwijde bevolking diverser dan ooit. Shell wil intern een gezonde dwarsdoorsnede creëren van de maatschappij. De organisatie wil zich spiegelen aan de buitenwereld. Een succesvol Diversity & Inclusion beleid is noodzakelijk om een aantrekkelijke werkgever te blijven. 

Wat zijn de focuspunten voor Shell in Nederland?

Als je kijkt naar de industriesector, dan loopt Shell voorop als het gaat om Diversity & Inclusion. Ook in Nederland wil Shell zich blijven onderscheiden. “We willen aantrekkelijk zijn voor diverse, talentvolle mensen. We hebben ze ook nog wat te bieden. Een baan bij een internationaal bedrijf met uitstekende doorgroei- en ontwikkelingsmogelijkheden.”

De focus van Shell Nederland ligt vooral bij geslacht, leeftijd, seksuele geaardheid, cultuur en mensen met een beperking. We bekijken de obstakels per groep als het gaat om het benaderen van deze mensen, hoe kan Shell bijdragen aan een optimaal werkklimaat. Elke groep heeft zijn eigen netwerk en zichtbare evenementen. 

Netwerken

Shell kent binnen het bedrijf veel netwerken, enkele voorbeelden zijn het enABLE-netwerk voor werknemers met een beperking, maar ook het Lesbian, Gay, Bisexual & Transgender (LGBT) Netwerk.

Ook Shell Nederland kent veel verschillende activiteiten rondom de netwerken. Zo is er een speciaal mentorprogramma waarbij Young Professionals van Shell verbonden worden aan studenten met een multiculturele achtergrond, die op het punt staan de arbeidsmarkt te betreden. 

De studenten krijgen zo coaching en de jonge talenten van Shell leren van de ervaringen van mensen met een andere achtergrond. Daarnaast worden er verschillende evenementen georganiseerd op Diversity & Inclusion gebied, zoals bijvoorbeeld een dag over mensen met een beperking of een evenement waarbij de uitdaging van LGBT-collega’s centraal staan.

Lees meer over het diversiteit en inclusiviteit-beleid van Shell.

Deel dit bericht

Comments are closed.