Ervaring teamleider Production Upstream Coca-Cola

0
Leestijd: 2 minuten

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?
Mijn belangrijkste verantwoordelijkheid is de verschillende productielijnen te voorzien van de juiste grondstoffen en materialen.

Onder Upstream vallen vier afdelingen.
– Centraal magazijn: Ik geef leiding aan vier personen per ploeg. Deze afdeling zorgt ervoor dat de raw materials gelost en gecontroleerd worden en aangevoerd worden naar de verschillende lijnen. Ook houden ze zich bezig met de voorraadbeheersing.
– Kwaliteitsdienst: Per ploeg zijn er 2 lab technicians waaraan ik leiding geef. Zij borgen het complete productieproces op het gebied van voedselveiligheid.
– Siroopkamer: Hier worden de verschillende siropen bereid.
– Waterbehandelingsinstallatie: Het lokale bronwater wordt hier gezuiverd tot productwater. De operator Upstream, vier personen per ploeg, werken zowel in de siroopkamer en voor de waterbehandelingsinstallatie.

Ik houd me dagelijks bezig met troubleshooting. Doordat het verschillende afdelingen zijn, is geen dag hetzelfde. Ik ben veel te vinden op de fysieke werkvloer, veel contact met mijn teams, maar ik houd me ook bezig met verbetervoorstellen in onze processen.

Wat zijn de grootste uitdagingen binnen je functie?
De afdeling Upstream is een nieuwe afdeling binnen CCE. De grootste uitdaging is het vormgeven van deze afdeling geweest, de werkwijzen te bepalen en het inwerken en het aansturen van je medewerkers. Doordat we elke productieafdeling faciliteren binnen Dongen, leer je deze afdelingen zeer goed kennen.

Wat vertel je op vrijdagavond aan je vrienden over je werk?
Het blijft leuk om mijn vrienden te verbazen met feiten over onze productie, zoals onze hoeveelheden en de snelheid waarmee de verschillende lijnen produceren. CCE blijft een prachtig bedrijf. Ik ben nog iedere dag bij dat ik hier kan werken. Ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk. En dat straal ik zeker ook uit naar mijn vrienden.

Waarom koos je voor een carrière bij CCE?
In 2005 was er een vacature die bij mij paste. Vervolgens ben ik doorgegroeid in productie als coördinator en later als teamleider. Als teamleider productie hield me heel veel bezig met lijnrendementen, met behulp van het programma Lineview, waarbij we realtime konden zien hoe een bepaalde productielijn presteert en gepresteerd heeft. En nu werk ik als Teamleider Productie – Upstream.

CCE sprak mij aan vanwege de aantrekkingskracht van de bedrijfsnaam en de prachtige merken. Wat ik als erg prettig ervaar, is de hoge mate van eigen verantwoordelijkheid en het vertrouwen dat we hier krijgen. Dit vraagt zeker een gedisciplineerde houding, maar ik voel me daar juist in thuis.

Deel dit bericht

Comments are closed.