Felix – Corporate Traineeship bij PGGM

0
Leestijd: 2 minuten

Wat en waar heb je gestudeerd? 

Mijn studie heb ik gedaan in Leiden, waar ik Economische Geschiedenis met een minor Rechten heb gestudeerd. Naast mijn studie heb ik stage gelopen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken en veel geroeid.

Waarom sprak het Traineeship bij PGGM jou aan? 

Het traineeship bij PGGM sprak mij aan omdat ik graag wilde leren hoe een grote organisatie in de volledige breedte werkt. Doordat je tijdens je traineeship door het hele bedrijf werkt zie je veel afdelingen en leer je problemen vanuit verschillende perspectieven te bekijken. Daarnaast combineer je deze werkervaring met veel mogelijkheden tot extra opleiding en cursussen. Iets waar ik zelf altijd veel energie van krijg. Verder sprak PGGM mij in het bijzonder aan doordat de organisatie te maken heeft met een breed scala aan verschillende belangen (maatschappelijk, commercieel, etc.). Gezien alle ontwikkelingen in de financiële wereld leek mij dit een enorm leerzame (en daardoor leuke) plek om te gaan werken.

Wat is jouw verhaal binnen PGGM? 

Het eerste halfjaar van mijn traineeship heb ik gewerkt binnen het Acquisitie team. Tijdens deze periode heb ik veel geleerd over de ontwikkelingen in de pensioensector en de zaken die spelen bij klanten. Doordat er een aantal partijen geïnteresseerd waren in PGGM als dienstverlener kon ik meewerken in deze trajecten en heb ik gelijk de hele organisatie leren kennen.

In de periode daarna ben ik gaan werken bij het Voortdurend Verbeteren Team, een intern team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van de organisatie op het gebied van o.a. kostenbesparing en wendbaarheid (het als organisatie makkelijker kunnen inspelen op veranderingen). Deze opdrachten vind ik erg leuk en passen goed bij mijn karakter. Ik vind het leuk om kritische vragen te stellen, en samen met teams ervoor te zorgen dat de dienstverlening aan onze klanten steeds beter wordt.

Welke opdrachten heb je als trainee gedaan binnen PGGM? 

Hoofdopdrachten:

  • Acquisitie team (Institutional Relations): helpen met het binnenhalen van nieuwe klanten voor PGGM;
  • Voortdurend Verbeteren Team: meegewerkt binnen verschillende trajecten gericht op kostenbesparing en wendbaarheid. Deze opdrachten bevonden zich door de hele organisatie.

Extra activiteiten:

  • Health Impact Bonds: meewerken over het opzetten van een nieuwe constructie waarbij mensen kunnen investeren in innovatie binnen de zorg, en daarbij een rendement kunnen halen;
  • Communicatie-commissie van de ondernemingsraad: verbeteren van de communicatie tussen de OR en de rest van de organisatie;
  • Campus Recruitment: gericht op het verbeteren van onze strategie en activiteiten om young professionals binnen PGGM te verwelkomen.

Wat zijn jouw meest waardevolle lessen in jouw traineeship?

Lastige vraag omdat ik voor mijn gevoel heel erg veel lessen heb geleerd. Éen van de belangrijkste  is misschien wel dat het niet uitmaakt hoeveel ervaring je hebt, maar dat je met een goede instelling veel meer impact kan hebben binnen een organisatie dan ik van te voren had verwacht. Wanneer je leergierig bent, kritisch durft te zijn en het niet eng vind om  vragen te stellen, kan je jezelf en anderen op deze manier hartstikke snel ontwikkelen.

Hoe zou je de sfeer/cultuur omschrijven binnen PGGM?

De sfeer binnen PGGM zou ik omschrijven als erg open. Ik heb altijd het idee gehad dat mensen geïnteresseerd zijn in jouw mening, ongeacht functie of leeftijd. Er is  veel ruimte voor eigen initiatief en je krijgt makkelijk verantwoordelijkheid.  Daarnaast kan je collega’s  makkelijk vragen om een kopje koffie te drinken en bijvoorbeeld eens wat uit te leggen over een bepaald onderwerp.

Deel dit bericht

Comments are closed.