Fijne werkplek faciliteert goed werk

0
Leestijd: 2 minuten

Als Delivery Manager ben ik mede-verantwoordelijk voor de huisvesting van medewerkers bij ABN AMRO. Van idee tot oplevering: samen met een FM-team vertalen wij wensen van collega’s naar inspirerende werkplekken. De basis van ons werkconcept Yello is gericht op een aantal pijlers: diversiteit, vitaliteit, duurzaamheid en kostenbewustzijn. Op basis van enquêtes bepalen wij wat de intrinsieke motivatie en wensen van collega’s zijn. Wat hebben zij bijvoorbeeld nodig om hun werk goed te kunnen uitvoeren? Vervolgens ontwikkelen wij een vloerplan met passende kleuren, meubels, licht en fun-elementen om te ontspannen. Daarnaast zorgen wij voor onder andere de schoonmaak, beveiliging en catering voor alle panden van ABN AMRO.

All the way

Het allerleukste van mijn baan is dat ik veel verschillende mensen spreek, uit alle lagen van de organisatie. Als iedereen tevreden is over de oplevering, dan is dat geweldig om te horen. Die gezamenlijke verantwoordelijkheid geeft veel energie. Een leuk voorbeeld is de IT Campus. De IT Campus bestaat uit een aantal panden waar onze IT-collega’s werken. Aan ons werd gevraagd om een passende werkomgeving te creëren. Interessant vraagstuk, omdat ABN AMRO zich ontwikkelt als IT-bedrijf met banklicentie in plaats van een bank met IT-diensten. Met de IT Campus zijn we daarom ‘all the way’ gegaan. Werkplekken met de laatste technische snufjes, catering met voor ieder wat wils, een kleine shop voor je dagelijkse boodschappen en niet-alledaagse meubels om te ontspannen. Als je dat ziet, denk je gelijk: daar wil ik werken! Ik ben er trots op dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen. We hebben dit samen met het Facility Management team en IT-collega’s waar weten te maken.

Scrummen

De grootste uitdaging voor de komende tijd is het creëren van passende huisvesting voor alle teams die overgaan op Scrum. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over een concept dat deze manier van werken ondersteunt. Bij Scrum houden we teams van maximaal elf personen bij elkaar, omdat er vaak met grotere groepen aan één project wordt gewerkt. Groot verschil met Yello is dat we daar meer inspelen op flexibiliteit. Er zijn verschillende zones gemaakt die je helpen activiteitgericht te werken.

Niet de hotelwereld in

Met mijn achtergrond lag een carrière bij de bank niet in de lijn der verwachting. Ik heb gestudeerd aan de Hotelschool in Den Haag. Voor mij was het duidelijk dat ik niet in de hotelwereld wilde werken. De financiële wereld heeft mij altijd aangesproken. Je werkt klantgericht en speelt in op vraag en aanbod. Toen ik een traineeship Relatiemanagement kreeg aangeboden, was de keuze snel gemaakt. De mogelijkheden om me persoonlijk te ontwikkelen, waren bovendien erg aansprekend. Ik krijg de ruimte om te groeien als persoon en leer van een organisatie die continu in beweging is. Ook al werk ik niet direct met klanten, ik faciliteer de mensen die dat wel doen. En als ze blij zijn met hun werkplek, stralen ze dat ook uit naar buiten. Zo draag ik indirect toch bij aan de dienstverlening van ABN AMRO.

Blogger: Mark Sjerp – Delivery Manager, Facility Management

Deel dit bericht

Comments are closed.