Follow your heart but pack your brain

0
Leestijd: 2 minuten

“Nu weet ik het zeker, ik wil heel graag voor Vodafone werken”,  vertelde een student mij na het inspirerende verhaal van de CEO van Vodafone, Rob Shuter, in Carre op 25 september. Een zaal  met 600 UvA Business school studenten hebben 45 minuten kunnen leren van de levenslessen van een hele eerlijke Rob. Als geboren Zuid-Afrikaan heeft hij een verfrissende kijk op de wereld, die als een verademing voelt en vooral echt lijkt te zijn.

Zijn 4 passies in het leven stonden centraal: Familie, Business, Sport en Vertellen. En met levendige voorbeelden en gevleugelde uitspraken werd duidelijk dat hier iemand stond die weet wat hij wil, wat hiervoor te moeten doen en in balans is over zijn leven. Iets dat hij ook bij Vodafone wil bereiken door middel van het creëren van een feedback cultuur: “Sla een arm om iemand heen, wees open over wat goed ging en laat zien wat er beter kan”. 

Rob is een inspirator maar dat heeft de voormalige bankier ook geleerd te zijn. Hij vertelde dat eigenlijk alles wat je wil duidelijk maken, story telling zou moeten zijn. Een story blijft hangen, maar dwingt je ook te kiezen om te vertellen wat nou echt de kern is. “Dus”, zo hielt Rob de studenten voor, “leer om verhalen te vertellen.  Zo ben je niet alleen een inspirator, maar ook iemand die iets kan bereiken en impact heeft”. 

Rob is een sporter en vooral een loper. Na tientallen marathons begon hij de uitdaging te vinden in het lopen van ultra-marathons. Als CEO heeft hij niet zoveel tijd meer om te trainen en begon in Nederland met ‘barefoot running’. Dus als je een maffe Zuid Afrikaan met een mijnwerkerslamp op zijn hoofd en een soort krokodillenschoenen aan door het Amsterdamse bos ziet rennen, ben je de CEO van Vodafone tegengekomen. 

Het was duidelijk hoe verbonden Rob zich voelde met de studenten, toen hij vertelde over ‘zijn’ groep studenten. Rob is co-docent van het Mastervak Strategy Execution aan de UvA. “Onderzoek waar jouw passie ligt en ga ervoor. Maar doe dit wel overwogen; Follow your heart but pack your brain”. Iets dat binnen Vodafone steeds meer een kerngedachte  is geworden. Misschien is Vodafone daarom wel zo succesvol en zo interessant om voor te werken. 

Denk jij de Vodafone mentaliteit te hebben en wil je meer weten wat de carrière mogelijkheden bij ons zijn? Ga naar www. werkenbijvodafone.nl en doe de mentaliteit test!

 

Deel dit bericht

Comments are closed.