Selecteer de bedrijven waar je wilt solliciteren met zorg

0
Leestijd: 2 minuten

De ideale werkgever is de organisatie waar je veel overlap treft tussen de bedrijfscultuur en jouw persoonlijke kwaliteiten, interesses en ambities. Daarvoor zijn factoren als de grootte van het bedrijf, het gemiddelde opleidingsniveau, leeftijd van de werknemers, type business en structuur van het bedrijf van belang. Nu is de volgende stap in het proces om jouw referentiekader te schetsen en uiteindelijk te gaan bepalen welke bedrijven voldoen aan de referenties die jij ook echt belangrijk vindt en waar jij je het best bij voelt.

Door het uitgebreide onderzoek dat je hebt gedaan weet je nu hoe de sfeer is binnen de verschillende bedrijven, waar zij zich exact mee bezig houden en hoe zij worden gemanaged. Het belangrijkste is om nu te gaan bepalen wat voor jou het meest doorslaggevend is en nog belangrijker waar jij je het lekkerst bij voelt. Het is daarom ook niet aan te raden om maar wat in het wilde weg te gaan solliciteren en overal voor te gaan wat voorbij komt. Probeer altijd in het achterhoofd te houden wat jij belangrijk vindt bij je ideale werkgever en selecteer de partijen waarbij je wilt gaan solliciteren dan ook zorgvuldig daarop.

Zeker als de arbeidsmarkt wat krapper is, is het niet aan te raden om maar bij een enkel bedrijf te solliciteren en daar alles vanaf te laten hangen. Een procedure van eerste brief tot de definitieve aanbieding kan zomaar 6 tot 8 weken duren en mocht je onverhoopt toch niet worden aangenomen, dan ben je een hele tijd verder en moet je weer opnieuw beginnen met een volgende procedure bij een ander bedrijf. Het is daarom prima om een aantal bedrijven te selecteren en tegelijkertijd de procedures naast elkaar te laten lopen. Het meest belangrijk is dus om een goed gevoel te hebben bij de bedrijven waar je solliciteert en ook om echt te weten waar je aan begint. Gedurende de sollicitatie procedure zul je dan ook uitstralen dat je er goed over hebt nagedacht en het ook echt leuk vindt om hier aan de slag te gaan.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.