Giuseppe d’Alessio, IT Management Trainee

0
Leestijd: < 1 minuut

Aantrekkelijk
Een traineeship leek me meteen aantrekkelijk. Inhoudelijk, omdat banken behoefte hebben aan technologische innovaties om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. En qua vorm: tijdens een traineeship leer je snel en kun je ervaring opdoen bij verschillende afdelingen, in Nederland en daarbuiten.

Tech company
Ik verwachtte een formele, gesloten cultuur bij de bank. Maar de IT-afdeling is dat zeker niet. Het lijkt echt op een ‘tech’ company hier. De sfeer is open en informeel. Je kunt de hoogste manager uitnodigen voor een kop koffie en iedereen deelt zijn kennis en ervaring om gezamenlijk beter te presteren. We hebben een agile/scrum werkwijze. Alle tech companies werken zo, maar alle banken zeker nog niet.

Big Data
Ik werk aan een heel innovatief project. ING vindt het belangrijk dat klanten steeds hetzelfde gevoel ervaren, van welk kanaal ze ook gebruik maken: de website, de app, het callcenter, de mobiele site… We ontwikkelen een platform voor ‘omnichannel analytics’, waarmee we het gedrag van consumenten beter kunnen analyseren zodat we klanten nog beter van dienst kunnen zijn. We gebruiken daarbij voorspellende analyses, op basis waarvan we KPI’s definiëren. Dat is erg innovatief en diepgaand voor een bank, en ontzettend interessant voor mij als trainee.’

Deel dit bericht

Comments are closed.