Kees Vermunt, Trainee Risk

0
Leestijd: < 1 minuut

De bank veiliger maken
Ik startte in Amsterdam en ging daarna naar Londen. In Londen is Risk een support functie, die de frontoffice ondersteunt. In Amsterdam wordt Risk meer als core functie van de bank gezien. Risk helpt de bankportefeuille veiliger maken van binnenuit, die rol spreekt me erg aan. We hebben een soort waakhondfunctie en geven een tegengeluid aan frontoffice, bijvoorbeeld als we vinden dat we een klant beter geen geld kunnen lenen. De eindbeslissing ligt bij Risk Management.

Internationale werkomgeving
Ik had verwacht een meer corporate cultuur aan te treffen bij ING. Mannen in pak, enzo. Maar de sfeer is juist heel informeel en managers heel benaderbaar. Mensen nemen de tijd om dingen uit te leggen en luisteren ook echt naar starters. Bovendien is de werkomgeving heel internationaal: in Londen werk ik in een team met een Ghanees, een Amerikaan en een Indiër.

Ambitie
Mijn ambitie is de bank een veiligere plek maken, waar het nemen van onverwantwoorde risico’s verleden tijd is. Door goed onderbouwd te beslissen welk risico we wel en welk risico we niet aangaan. Dat doen we door mogelijke risico’s te kwantificeren, te analyseren en op basis daarvan een discussie aan te gaan. Het draait om de combinatie van kwantitatieve data en communicatie. Dat vraagt om analytisch vermogen, overtuigingskracht en besluitvaardigheid.

Deel dit bericht

Comments are closed.