Het Ahold Delhaize traineeship in vogelvlucht

0
Leestijd: 2 minuten

Het klinkt zo mooi, maar wat kan je verwachten van het International Graduate Traineeship van Ahold Delhaize ? Hoe word je trainee? Wat maak je allemaal mee? En hoe bevalt het? Lees hieronder het verhaal van Joppe Ellenbroek.

Op 24 maart 2014 begon ik met 9 andere trainees aan het traineeship. Het was een pittige selectie met testen, gesprekken met een HR en een senior medewerker uit de organisatie, en last but not least een assessment ronde. Na een aantal maanden kwam eindelijk het verlossende telefoontje: ik was aangenomen! Het was een lange weg ernaartoe, maar het was het allemaal waard!

Het International Graduate Traineeship onderscheidt zich van andere traineeships, doordat het eerste en het tweede jaar zo van elkaar verschillen. Het eerste jaar werk je op het hoofdkantoor in Zaandam en ben je voornamelijk met je hoofd bezig. Het tweede jaar ga je aan de slag in een Nederlandse Albert Heijn en ben je vooral praktisch bezig.

Het eerste jaar werkte ik op de afdeling Sourcing in verschillende rollen. Eerst als inkoper van onder andere groenteconserven, pastasauzen en non-food artikelen. Een behoorlijk uitdagende job, zeker als je je beseft om welke bedragen het gaat. Vervolgens deed ik als analist de voorbereidingen voor de onderhandelingen met bedrijven als Coca Cola, Douwe Egberts en Procter & Gamble. Zo zat ik bij P&G aan tafel en heb ik mogen ervaren hoe de onderhandelingen tussen verschillende partijen in de praktijk eraan toegaan.

Zes weken geleden begon ik aan het tweede jaar van het traineeship: een opleidingstraject tot Assistent Supermarkt Manager. Over enkele weken start ik als Assistent Supermarkt Manager in de AH XL in Leidschendam. Een mooie kans om de (management) vaardigheden die ik tijdens de trainingsdagen heb opgedaan in de praktijk te brengen. Ik word door een ervaren Supermarkt Manager gecoacht. Samen werken we aan mijn ontwikkelingspunten. Zoals gezegd een hele praktische, maar zeer waardevolle ervaring als je later in je carrière als manager aan de slag gaat!

Spreekt een traineeship in de retail je aan? We hebben ook een stukje over het retail management traineeship van Ahold Delhaize geschreven.

Ben jij hoogopgeleid talent, bijna afgestudeerd en op zoek naar een traineeshipbusiness course of inhousedag? Of hulp nodig bij de zoektocht naar jou eerste droombaan? schrijf je dan in voor onze Talentpool!

Deel dit bericht

Comments are closed.