Talent Program Trainee Tymon bij Young Colfield

0
Leestijd: 2 minuten

Hi Tymon, leuk dat je er bent. Kan je iets vertellen over jouw achtergrond en hoe je bij Young Colfield bent gekomen?
Och, hoe ver ga ik terug? Ik ben begonnen met Sociale Psychologie en tegelijkertijd deed ik veel commissies bij de faculteitsvereniging. Doordat ik het altijd al leuk heb gevonden om activiteiten te organiseren, besloot ik om na mijn tweede studiejaar een bestuursjaar te gaan doen. Eigenlijk op dat moment viel bij mij het kwartje dat ik het ontzettend interessant vind om te zien hoe mensen in sociale groepen met elkaar omgaan, en dan vooral in de context van organisaties. Dat is de reden waarom ik een switch heb gemaakt met een Minor van Bestuurs- en Organisatiewetenschappen naar een Master in Organisaties, Verandering en Management.

De vraag die nog wel bij mij speelde was: wat kan en wil ik hier nou precies mee? Ik heb toen best wel een zoektocht gehad naar een geschikte eerste baan. Uiteindelijk ben ik door Mark (trainee) met Young Colfield in contact gekomen. Wat mij heel erg aansprak bij Young Colfield was dat ik de mogelijkheid kreeg om binnen twee jaar drie verschillende organisaties echt van binnenuit te leren kennen. Dus echt te zien hoe het in een organisatie eraan toegaat en tegelijkertijd met medetrainees te werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Wie is jouw huidige opdrachtgever en wat is jouw huidige functie?
Sinds januari is mijn (eerste) opdrachtgever ING.  Wat ik ontzettend fijn vind aan mijn opdracht bij ING is dat ik een behoorlijk vrije rol heb in de projecten en dus veel ruimte krijg om mijn opdracht op mijn eigen manier in te vullen. Als ik mijn rol zou moeten omschrijven zou ik het ‘Improver/Verbeteraar’ noemen.

Nice! Hoe ziet jouw dag eruit? Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?
Oef, heel veel. Ik ben momenteel met twee projecten bezig waarbij één project gaat over teameffectiviteit en het andere project over de recruitment en development van IT-engineers. Ik heb meerdere malen per week afstemming met de projectteams van beide projecten en daarin is mijn rol als Improver dat ik bezig ben met het uitvoeren van de projecten.
– Voor het teameffectiviteit project maak ik rapporten voor teams hoe zij scoren op effectiviteit en deze dienen als reflectie voor henzelf. Vervolgens ga ik ook weer met de teams in gesprek om te bespreken op wat voor manieren zij hun teameffectiviteit proberen te verbeteren. Dat koppel ik dan weer terug aan het Management Team.

– Voor het andere project – dat gaat over de recruitment en development van engineers – heb ik de afgelopen tijd hard gewerkt aan het organiseren van een Crowd Consulting sessie. Dit is een evenement van twee dagen waarbij wij met een groep studenten, engineers van ING en Young Colfielders hebben gekeken hoe ING zich beter als IT-bedrijf kan profileren bij IT studenten. Momenteel ben ik dit event en de uitkomsten aan het uitwerken in de vorm van een presentatie, zodat ik dit kan terugkoppelen aan het MT.

Wat vind je het meest uitdagend bij je huidige opdracht?
Doordat ik een behoorlijk vrije rol heb bij beide projecten kan ik ontzettend veel oppakken. Als ik bijvoorbeeld een idee heb of ruimte zie om iets te verbeteren, krijg ik daar ontzettend veel vrijheid in. Hierin word ik ook echt ondersteund. Hierdoor moet ik wel ervoor zorgen dat ik focus houd, omdat ik beide projecten zo groot kan maken als ik zelf wil. Ik vind het best uitdagend om daar op een goede manier mee om te gaan. Plus, ik vond het organiseren van de Crowd Consulting ontzettend tof, al helemaal omdat organiseren van evenementen altijd al een passie van mij is geweest.

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde om een Young Colfielder te zijn?
Young Colfield heeft voor mij echt een thuis gevoel. Als het ontzettend hectisch is op mijn opdracht dan vind ik het heerlijk om af en toe even op het kantoor van Young Colfield te werken met andere trainees. Ik kan ook altijd terecht bij mijn teamgenoten, talentmanager en andere collega’s als ik een keer wil sparren of ergens tegen aan loop. En misschien wel het aller belangrijkste: Het is gewoon een ontzettend leuke club mensen, waardoor ik met enorm veel plezier naar werk toe ga!

Deel dit bericht

Comments are closed.